Tirsdag spiller Kajander på Sans og Samling på Leknes, mens Lofoten kulturhus får besøk onsdag før turen går til Sortland og Kulturfabrikken.

– De hadde lyst til at jeg skulle spille i kulturhuset i Svolvær, og da tenkte jeg at når jeg først skulle oppover så kunne jeg få til et par konserter til. Det ble til en miniturné, sier Kajander til Lofotposten.

– Jeg har ikke spilt på Leknes eller på Sortland før så det blir artig, sier hun.

Singer/songwriter

Anna Kajander som artist befinner seg i den akustiske singer/songwriter sjangeren.

Men på konsertene nå i neste uke blir det også litt mer elektrisk med et lite band på laget.

– Jeg har med to gutter jeg gikk på folkehøgskole med på el-gitar og perkusjon. På noen låter blir det litt mer elektrisk og utfordrer lydbildet mitt.

Hva lager du musikk om?

– Jeg lager vel egentlig bare det som kommer til meg. Jeg skriver jo om ting jeg opplever og tanker jeg har om livet. Og generelt ting som inspirerer meg.

Kanskje en EP?

Den unge artisten fra Lofoten bor for tiden i Oslo.

Spiller du ofte konserter?

– Jeg spiller av og til. Jeg skulle kanskje ønske det ble mer enn det blir, men jeg har nettopp flyttet til en ny by og det tar litt tid å komme inn i «gamet».

Hva gjør artisten Anna Kajander videre nå? Blir det spilt inn noen låter?

– Jeg skal prøve å få spilt inn noe ordentlig. Kanskje en EP, i alle fall en singel.

For låter, det har hun mange av.

– Jeg kunne sikkert gitt ut to plater og jeg har masse låter. Men det må være, jeg vet ikke, det må føles rett og det må jobbes litt ekstra med.

– Lofoten er fantastisk

Kan du tenke deg å flytte hjem til Lofoten en gang?

– Jeg tar en dag av gangen, så får vi se. Selvfølgelig er Lofoten helt fantastisk. Det er hjemmet mitt og der har jeg familien min. Jeg vil jo alltid tilbake dit. Det kommer litt an på hvordan det går med musikken og kjærligheten, sier Kajander som vil satse på musikken videre.

– Planen er å drive med det på halvtid. Jeg jobber på Kaffebrenneriet for å ha penger nok til å leve. Så må en jo ha et liv også. Så det blir litt sånn halvt om halvt, men som sagt tar det litt tid å komme inn i «gamet», sier Anna Kajander.