Sondre Justad slo gjennom i 2014 med "Nu har du mæ" og med debutalbumet "Riv i hjertet" året etter, der nesten hele skiva har vært store hits og begeistret folk, konsertgjengere og radiolyttere landet rundt.

Suksessen til lofotingen har vært og er fortsatt imponerende. Nå er hans nye album "Ingenting i Paradis" klart, det viser at Justad definitivt fortsatt har grepet.

Plata åpner med rolige, mørke og melankolske "Kanskje en dag" før energiske "Fanga i en drøm" tar over. Det er en mer elektronisk produksjon i bunnen her enn på forgjengeren. Gitarene er tonet mer ned. Men på blant annet lystige og sterke "Gjør det igjen" sammen med de solide singlene "Ingenting" og "Paradis" er det et mer organisk lydbilde som trøkker på.

Og han gjør det jo igjen til gangs Sondre på denne plata tross alt. Det hele låter velprodusert, engasjerende, stort og tidsriktig. Det er også mer mørke og melankoli i kantene her enn tidligere, som blant annet på tunge og dramatiske "Vi e ikke sånn" og "ilden".

Sondre synger om kjærlighet, håp, tvil og drømmer, men er også innom flyktningkrisen og et større alvor. Han skildrer troverdig mange fasetter av livet man baler med som ung, og det høres at han har mer erfaring som artist og menneske nå.

Men selv om man åpenbart har brukt tida godt siden 2015 kunne det kanskje også vært enda litt flere nye grep og overraskelser på plata . Det føles tidvis litt som Justad tar oss med inn i et litt for velkjent terreng.

Balansen mellom nytt og gammelt lander likevel på riktig side albumet under ett.

Fenomenet Sondre Justad handler samtidig ikke bare om låtene eller platene i seg selv. Justad er en sterk live-artist og alle som har sett en konsert med lofotingen vet at han eier hver eneste scene han står på. Paret med massiv turnévirksomhet og musikk som setter fyr på enhver festival og arena blir det en uknuselig formel for suksess.

Den formelen holder seg med det nye albumet i bagasjen når Justad skal ut på en nesten utsolgt turné i april landet rundt og blant annet skal fylle Bodøhallen med 3400 publikummere.

Forventningene til nytt materiale fra en artist på det nivået Sondre befinner seg på blir naturlig nok høye. Kanskje også for høye. Det er også fordi den moderne lofot-popens gudfar åpenbart har bidratt til at flere har lagd følsom pop på lofot-dialekt og nordnorsk.

Det sier litt om formatet til 27-åringen fra Borg og Henningsvær at han igjen leverer et solid stykke pop som skal følge opp den enorme suksessen. "Ingenting i Paradis" er et mer enn godkjent andrealbum fra Sondre Justad og vel så det.

Suksessen er definitivt sikret videre, men kan vi også håpe på at han leker seg enda mer i studio i neste runde?

"Ingenting i Paradis"

  • Sondre Justad
  • Petroleum Records
  • Sluppet på strømmetjenester 23. mars. Tilgjengelig på vinyl 4. mai.