Lars Bremnes med ny single: -Fang sensommeren!

Foto:

Sammen med Maria Haukaas Mittet framførte Lars Bremnes sangen på NRKs "Sommeråpent" fra Kabelvåg nylig.

DEL

Artisten med bakgrunn fra Svolvær jobber med nytt soloalbum som skal ut i november. Først ut er singelen "Sommeren legg ifra" som gis ut fredag 16. august.

- Sangen er et forsøk på å fange sensommeren. Den er jo vår trøst når juni og juli ikke blir som man har tenkt, sier lofotingen som har skrevet sangen som en duett.

- Kanskje den kan bidra til at folk forsoner seg med at sommeren går mot slutten og heller være takknemlige for det sommeren ga dem, sier Bremnes som inntil nylig har bodd i Harstad, men som nå har flyttet til Tønsberg.

Hvordan seinsommeren kan føles i Nord-Norge, har Bremnes ingen problemer med å beskrive:

- At lyktene tennes på skjærene igjen. At blåbærene begynner å modnes. Drømmen om en ordentlig multehøst. Tanker om alt man tenkte å gjøre men ikke rakk i løpet av sommeren. Mindre men finere lys om kveldene.

Det siste halvåret har han turnert sammen med nettopp Maria Haukaas Mittet som han ble kjent med under innspillingen av "Hver gang vi møtes" på TV2. På grunn av stor interesse, utvider de i høst turneen til Trøndelag, Vestlandet, Østlandet og Nord-Norge. Lofoten får ikke besøk denne gangen, det nærmeste konsertstedet blir Sortland 20. september.

Innspillingen av "Sommeren legg ifra" er gjort i Oslo og Stockholm, med Georg Buljo som produsent. Han spiller dessuten gitar og bass på innspillingen. Lars Bremnes' sønn Martin spiller trommer og Øystein Čalbmigeađgi Myrvoll på tangenter.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags