Da Jørn kom inn døra sto 300 elleville damer innenfor: – Alle drømmene mine gikk til helvete

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er i kveldens utgave av Hver gang vi møtes på TV2, at Jørn Hoel forteller om opplevelsen som gjorde at han ble stemplet for livet. Hoel er kveldens hovedperson i det populære artistprogrammet. Her forteller han om telefonen han fikk en gang på 80-tallet, da han var brennhet med albumet «Varme ut av is». 160.000 eksemplarer var solgt, og Hoel hadde håpet at han skulle få tildelt dobbel platina for suksessen. Over telefonen fikk han invitasjon til å komme for å få en hemmelig pris i Oslo. Overraskelsen var stor da han oppdaget at det var bladet Det Nye som hadde invitert han. Det skriver Nordlys.

– 300 damer gikk bananas da jeg kom inn døra. De var plassert der av Det Nye. Jeg lurte på hvorfor de var så ville. Så kom konferansieren frem og sa: «Du er herved kåret til Norges mest sexy mann», forteller Hoel i «Hver gang vi møtes», ifølge TV2.no.

Dette var ikke noe tromsøværingen satte stor pris på. Han hatet stemplet som landets mest sexy, og sier det ødela mye i karrieren hans. Jørn Hoel ville nemlig bygge opp en karriere som anerkjent musiker som appellerte til begge kjønn. Han ville ikke være en fløtepus.

– I det øyeblikket kjente jeg at alle drømmene mine gikk til helvete. Jeg hadde ikke lyst på det. Når man får et sånt stempel, vil det følge deg resten av livet. Og alle kred-tingene jeg hadde håpet på fremover, de forsvant. De smuldret opp, sier han til kanalen.

Han utdyper overfor TV2.no, og kommer med et konkret eksempel på hvordan utnevnelsen forandret karrieren.

LES: – Håper vi får Jørn Hoel

– På 80-tallet var både kvinner og menn til stede da jeg holdt konserter, men etter Det Nye-kåringen var det 900 damer og tre gutter i salen. Jeg mistet inspirasjonen til å spille rundt. Jeg har en av de mest unike bluesstemmene som finnes – det er noe jeg kan si fordi jeg vet det – men etter dette tok ingen meg alvorlig. «Han kan ikke spille blues.» Utover 90-tallet mistet jeg lysten. Den ble mer og mer borte, sier han alvorlig.

Hver gang vi møtes kan du se på TV2 fra klokken 20.00 i kveld.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags