Helt nytt Vågan-band debuterer med sommerlig pop-singel: - Veldig spent på mottagelsen

Nytt band: «Lyse Netter» består av Endre Thesen Harnes, Øystein Falch Alsos, Isak Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Fredag kommer debutsingelen fra bandet bestående av guttene fra Svolvær og Kabelvåg. De bor alle i Oslo, men Øystein Falch Alsos slår fast at Lofoten er svært viktig for gruppa som kaller seg selv et fullblods lofotband.Foto: Marius Vesteraa

Nytt band: «Lyse Netter» består av Endre Thesen Harnes, Øystein Falch Alsos, Isak Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Fredag kommer debutsingelen fra bandet bestående av guttene fra Svolvær og Kabelvåg. De bor alle i Oslo, men Øystein Falch Alsos slår fast at Lofoten er svært viktig for gruppa som kaller seg selv et fullblods lofotband.Foto: Marius Vesteraa

Artikkelen er over 3 år gammel

Fem musikere fra Svolvær og Kabelvåg har funnet sammen i Oslo i bandet «Lyse Netter». Fredag kommer debutsingelen.

DEL

12. mai slipper bandet sin første singel «Prøva igjen», ifølge dem selv en fengende poplåt om å ta de vanskelige valgene her i livet.

«Lyse Netter» består av Endre Thesen Harnes på vokal, Øystein Falch Alsos på gitar, Isak Falch Alsos på bass og produksjon, Lars Haug Nilsen på trommer og Sverre Tollefsen Laupstad på synth.

Kjenner hverandre

Selv om bandet er basert i Oslo har oppveksten i Vågan ført dem sammen, og bidratt til navnevalget. Et fullblods lofot-band understreker de selv i et presseskriv. Det er også mye erfaring fra ulike andre band og prosjekter i gjengen.

– Jeg og Endre har spilt sammen i veldig mange år, helt siden vi var 13 år. Så kjente vi Sverre og min lillebror Isak spiller bass. Vi ble samlet rundt musikken i Oslo, sier Øystein Falch Alsos til Lofotposten.

Det er flere koblinger til Lofoten. Trommis Lars Haug Nilsen har turnert land og strand rundt i bandet til Sondre Justad.

Les også: Lars er trommis for Sondre Justad: - Veldig glad for at jeg sa ja til å bli med

– Vi kjenner hverandre hjemmefra og det var på en måte naturlig. Nå møtes vi ukentlig og holder på med dette, sier Falch Alsos om det helt nye bandet.

Lofoten og Vågan betyr mye selv om man har flyttet til Oslo.

– Det er det som er hjemme. Det føles som å komme hjem når man lander på Helle, kommer med båten over fjorden eller kommer kjørende forbi Laupstad. Da er det hjemme, sier gitaristen i «Lyse Netter».

– Velprodusert pop

Bandet lager ifølge seg selv et «friskt og catchy popsound ispedd 80-tallsentusiasme og dansegolvvennlig poprock».

Det siste året har de lagd et lydbilde de selv skulle ønske de vokste opp med, som de selv sier det. Inspirasjonen er blant annet band som franske Phoenix.

– Vi hører på veldig mye forskjellig. Det er alt fra indie til hiphop, soul og R'n B, konstaterer Falch Alsos.

– Dette er velprodusert band-pop. Det er i skjæringspunktet mellom klassisk bandsound med gitarer og elektronisk, sier han om lyden av «Lyse Netter».

Med øvingslokale og studio i ett har man også produsert musikken selv. Storebror gir mye av æren til lillebror Isak Falch Alsos for det.

– Isak har studert på NISS og er veldig dyktig på produksjon.

Foreløpig har de ikke spilt konsert med «Lyse Netter».

– Vi har hatt en litt annen innfallsvinkel enn mange andre band, vi har jobbet mest i studio og har aldri spilt live med dette prosjektet, sier han.

– Vi ville ha et så bra utgangspunkt som mulig og har jobbet litt den andre veien. Dessuten har Lars spilt med Sondre Justad, Sverre er utøvende musiker og arrangerer ulike ting, og Endre bor delvis i København. Vi har mange baller i lufta.

Les også:  Kajander med tolkning av klassiker: – Denne låten har fulgt meg

Spent på mottakelsen

Med to låter klare jobbes det også mot et album og i løpet av høsten kommer neste singel fra bandet. Konsert stresser man fortsatt enda ikke med.

– Ikke med det aller første. Nå blir det veldig spennende å se hvordan låten blir tatt imot, sier Øystein Falch Alsos.

Målet er også å få radiospilling, og allerede har NRK P1 kjørt en urpremiere lørdag. Men det blir spilt live etter hvert. Kanskje til og med i Lofoten.

– Det blir nok ikke en ordentlig formell konsert før i høst kan jeg se for meg. Men det har vi absolutt tenkt å gjøre. Kanskje finner vi på noe sprell i sommer, sier han.

– Kulturskolen viktig

Lofoten har fostret flere popartister de siste årene. Nevnte Justad, samt også Bendik Kajander. I tillegg har Sigve Kvitvik fra Svolvær rukket å gi ut musikk med rockebander Svalestup.

Les også:  Sigve lager nostalgisk og livsglad rock i Svalestup: - Jeg liker veldig godt musikk fra 1960 og 1950-tallet!

Og nå altså et nytt prosjekt til guttene i «Lyse Netter». Øystein Falch Alsos mener kulturskolen i Vågan har vært svært viktig for dem.

– Kulturskolen i Vågan har mye av æren. Hele gjengen vår har nytt fantastisk mye av innsatsen til Margaret Gates med musikalene og også Arne Størmer som gitarlærer. Det var helt fantastisk! De la til rette for at vi kunne holde på. Dessuten var vi flinke til å gjøre ting på egen hånd.

Singelen «Prøva igjen» gis ut på plateselskapet Diamond Club og blir tilgjengelig på ulike strømmetjenester fredag 12. mai.

Les også: Lofoting slipper enda en singel fra nytt album

Les også: Spennende artister på første «Trevarefest»

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken