"Ytre Borgfjord-Pjoss Ensemble» klar med debutalbum: – Tradisjonen med tull og fjas må aldri undervurderes!

Album: F.v Bjarne Benjaminsen og Eilif Fagerheim utgjør Ytre Borgfjord Pjoss-Ensemble. Nå har de sluppet sitt første album digitalt.

Album: F.v Bjarne Benjaminsen og Eilif Fagerheim utgjør Ytre Borgfjord Pjoss-Ensemble. Nå har de sluppet sitt første album digitalt. Foto:

Duoen fra Vestvågøy har tatt steget ut i offentligheten med albumet «Husdyr".

DEL

I en pressemelding tirsdag melder de at det første «helaftens, musikalske albumet» ble sluppet digitalt på alle kanaler og strømmetjenester denne uka.

– Det er nå det blir sluppet ordentlig digitalt. Det har eksistert litt i undergrunnen og under bølgene. Vi har sluppet en og en sang og albumet har eksistert i en tidligere versjon. Nå er det imidlertid helt ferdigprodusert, sier Bjarne Benjaminsen til Lofotposten.

Sammen med Eilif Fagerheim utgjør han duoen der begge medlemmene er fra Vestvågøy.

– Albumet «Husdyr» er en hyllest til det muntre livet og den spinnville kjærligheten i lokalsamfunnet, på tindene, i bølgedalene og «nerri fjærsteinan», melder bandet i pressemeldinga.

Det 16 låter lange albumet er produsert i studioet til Eilif Fagerheim i Ramsvika. Arbeidet med «Husdyr» har pågått i flere år og flere av låtene har sirkulert blant lofotinger underveis opplyser duoen.

De beskriver albumet som en kombinasjon av «intelligent vås» og «melodiske kvaliteter og kosmiske klangbilder".

- Hvorfor navnet «ytre Borgfjord pjoss-ensemble"?

- Vi dyrker tøv og tant! Vi har vokst opp med tull og fjas og det er en tradisjon som aldri må undervurderes når det kommer til lokalkultur. Derfor ordet «pjoss». Ytre Borgfjord er jo et vakkert sted og vi henter inspirasjon fra tindene, bølgene og alt vi kjenner, forteller Bjarne Benjaminsen.

Bandet erkjenner imidlertid at ingen av dem er kjent med røtter i ytre Borgfjord.

– Men begge kjenner slektskap med alt som ånder og lever på Vestvågøy, vill og vakker midt i Lofoten, melder duoen.

– Blir det flere nye låter fra ensemblet?

– Det blir det garantert!

Noen konsert er det foreløpig ikke planer om. Så langt er det kun venner og måsen som har opplevd duoen live.

– Det er foreløpig ikke planlagt noen releasekonsert. Vi holder oss i det mystiske, sier Bjarne Benjaminsen og slår likevel fast at man aldri vet hva som kan skje framover.

Her kan du lytte til pjoss-ensemblet:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags