Gå til sidens hovedinnhold

Næringslivet sponser lys på Svolværgeita

Artikkelen er over 21 år gammel

- Det blir ikke den optimale lyssettingen, men klarer vi å skaffe litt mer penger og en lyskaster til, får vi opplyst hele fronten av Geita.

Dette forteller Baard Nordby, initiativtaker og glødende i saken om å få opplyst Svolværs kjente landemerke. Nå har han begeistret konstatert at andelslaget mangler bare 18 000 kroner for å få prøveprosjektet i gang fra 1. november, som planlagt.
Tiggerferd
Etter en tiggerferd blant sine egne kolleger i Vågans næringsliv, ble ikke utbyttet som forventet. Men ti av 30 forespurte har bidratt med ett tusen kroner hver, og Baard mener det kunne blitt flere hvis man bare hadde gått litt mer på den enkelte.

- Det fantastiske er jo at alle - med unntak av to - bedrifter støtter prosjektet, og det er jo viktig med den støtten, selv om vi gjerne hadde sett at det fulgte penger med, sier Nordby, som nå går til innkjøp av en ny kabel og lyskaster hvis de siste 18 000 kronene kommer på plass.

Hele fronten
- Med de to lyskasterne vi har fra før, betyr dette at vi vil kunne belyse hele fronten. Målet var jo å få lys også fra sidene, men med den spesielle kabelen som må til for så mange som fem lyskastere, blir prosjektet veldig dyrt. Tre lyskastere krever en tynnere og billigere kabel. Dermed bestemmer vi oss for denne mellomløsningen, som vil gi lys nok og et godt nok grunnlag for lag og foreninger til å ta en bestemmelse, sier Nordby.
Han er stjerneklar i sin oppfatning av at å opplyse Geita vil være en uvurderlig stor steds- og turistattraksjon, - til og med på landsbasis.

Andelslaget har fått kommunestyrets godkjenning til å lyssette fjellpartiet i en prosjektperiode på to måneder fra 1. november, fra klokken 18 til klokken 23. Etter perioden skal lag og foreninger gi tilbakemelding om hvorvidt man kan tenke seg en videreføring, eventuell permanent lyssetting.
Baard Nordby håper inderlig på det siste. Med fare for å ramme sine egne, kan han likevel ikke unnlate å be om mer handfast støtte enn sympatierklæringer.

- Hvis næringslivet hadde bidratt med mer enn positive ord, hadde vi fått til en optimal lyssetting. Nå er det ikke mange kronene som mangler for å få til en mellomløsning - bra nok til å bidra til at Svolværgeita med tid og stunder blir permanent opplyst, lokker Baard Nordby.