Den kjente visesangeren har gått bort etter et års sykdom.

Det bekrefter hans kone Kjerstin Carlson til Nordlys, og nyheten om hans bortgang publiseres med hennes samtykke.

På Facebook har hun skrevet følgende, som hun har gitt Nordlys anledning til å gjengi:

- Min elskede, Augusts snille pappa og vår alles kjære Jan Arvid døde i natt etter et års sykdom. Sorgen er nesten ikke til å bære, men minnene etter levd liv i lag er mange og gode! Størst av alt er kjærligheten.

Mange samarbeid

Den kjenter visesangeren Johansen ble født i Havøysund i Finnmark.

I1979 fullførte han sin musikkutdanning ved Nordnorsk musikkonservatorium har siden vært med å både preget og å forme musikk- og kulturscenen i Nord-Norge.

Han har gjort en rekke samarbeid med lyrikeren Helge Stangnes og artistene Sverre Kjeldsberg, Trygve Hoff og Tove Karoline Knutsen.

Aller mest kjent ble han nok for de fleste gjennom Nordnorsk Visegruppe og ikke minst gjennom bandet Boknakaran, som han var med å danne sammen med Ragnar Olsen, Malvin Skulbru og Pål Thorstensen.

Bandet holder det fortsatt gående og har seks album bak seg.

Svært produktiv

Jan Arvid Johansen var svært produktiv og glad i liveformatet. Han har spilt konserter landet rundt og i 2005 kom han med soloalbumet Tonen & Kjærligheten og i 2010 ga han ut oppfølgeren Kjær.

Jan Arvid Johansen ble tildelt Ivar Medås-prisen i 2007, men det var ikke han første pris som musiker.

Med i Nordnorsk Visegruppe, som ga ut to plater (1977 og 1979) med nordnorsk mottok han sammen med gruppa Prøysenprisen i 1978.

Johansen har med andre ord et helt liv bak seg i rampelyset og har hele tiden hatt begge beina godt planta i det nordnorske kulturlandskapet.

Flere av hans viser er blant de aller mest populære og ikke minst visa om frakteskuta Hortensia, hvor Helge Stangnes har teksten og Jan Arvid Johansen har skrevet melodi, som er ei av de mest populære visene som er skrevet i Nord-Norge.

Denne er nærmest en kjenningsmelodi for Boknakaran, opplyser de selv på sin nettside.