Anna Kajander får støtte til turné

Støtte: Anna Kajander var blant de lokale utøverne som fikk støtte. Her fra konserten på Trevarefest i sommer.

Støtte: Anna Kajander var blant de lokale utøverne som fikk støtte. Her fra konserten på Trevarefest i sommer. Foto:

Av over 800.000 fylkeskommunale midler til kunst og kultur havner noe hos fire lokale aktører

DEL

Mandag offentliggjorde Nordland fylkeskommune den andre tildelingen i 2019 for tilskuddsordningen for kulturprosjekter- og arrangementer.

Totalt ble 60 søknader på tilsammen 4,7 millioner kroner vurdert.

-Selv om vi dessverre ikke har midler til å innfri alle søknadene synes vi det er veldig gledelig at vi får så mange inn. De forteller at vi har et aktivt og mangfoldig kulturliv i fylket vårt sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV) i en pressemelding.

Totalt er det satt av 2,7 millioner i 2019. I den andre runden ble det delt ut 808.000 kroner.

Artist Anna Kajander fra Ørsnes i Vågan fikk 15.000 kroner i støtte til release-turné. Kajander har gitt ut fire singler i år, og skal gi ut nytt album til våren neste år. Hun spilte blant annet på Trevarefest

Festivalen Cellolyd fikk 35.000 kroner i støtte til 2020-utgaven. Cellolyd ble ikke arrangert i sommer, men festivalen med base i Moskenes returnerer neste år.

Av øvrige tilskudd fikk Henningsvær Morfologiforening 40.000 kroner til prosjektet "Bergtatt". Lofoten- og Vesterålen Orkesterforening fikk også 40.000 kroner til satsingen "The Tubaplayers Guide to the Galaxy".

-Vi har prioritert søknadene som retter seg mot barn og unge, og som bidrar til samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Siden vi er opptatte av at alle nordlendingene skal ha gode kulturopplevelser har også turneer fått ekstra prioritet, sier Saxi.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags