Disse sangene var mest populær blant Svolvær-ungdom i 1969

I 1969 stemte ungdommer fra Svolvær på sine favorittsanger i radioprogrammet «Ti i skuddet». Nå gir Vidar Lønn-Arnesen oss et gjenhør med de samme sangene.

DEL

Det skriver Bauer Media i ei pressemelding.

Lønn-Arnesen & Co reiste rundt i hele landet for å lage programmer i flere år.

– Overalt ble vi tatt godt imot, og køene for å være med og stemme med mentometerknapp, de var ofte lange, minnes Lønn-Arnesen.

«Ti i skuddet» er kanskje noe mange som var ung på 60-tallet, og som var interessert i popmusikk, husker. Konseptet var at de mest populære poplåtene ble rangert jevnlig i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer. Det var to ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet som stemte på sine favorittplater.

– Denne uka skal vi skru tiden helt tilbake til 6. juni, 1969, hvor ivrige ungdommer hadde samlet seg i Svolvær for å stemme over hvilke artister som fortjente en plass på toppen av «Ti i skuddet» akkurat denne sommerdagen, heter det videre i pressemeldingen.

De oppmøtte ga sine poeng ved å trykke på en mentometerknapp, og musikken som falt best i smak blant Svolvær-ungdommen akkurat denne dagen kom fra Fleetwoodd Mac. Følgende liste viser hvordan ungdommene i Svolvær stemte 6. juni 1969:

1. Fleetwood Mac – Man Of The World (172)

2. Joe South – Games People Play (170)

3. The Beatles – Get Back (163)

4. Tommy Roe – Dizzy (153)

5. Simon & Garfunkel – The Boxer (147)

6. Aretha Franklin – The Weight (141)

7. Booker T & The M.G.’s – Time Is Tight (123)

8. Mary Hopkin – Goodbye (118)

9. Inger Lise Andersen – Si hva du tenker min kjære (112)

10. Bob Dylan – Drifter’s Escape (109)

Nå skal Vidar Lønn-Arnesen, som selv hadde ideen til programmet på 60-tallet, gi oss et gjenhør med de samme sangene i den nye serien «Tid – i skuddet» på Radio Vinyl. Programmet sendes fredag 7. juni, og er premiere av den nye sesongen av «Tid – i skuddet».

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags