Flere kjente forfattere klare til litteraturfestival: - Reine er i ferd med å bli et kunstnerisk kraftsenter

Artikkelen er over 1 år gammel

Reine Ord arrangeres i år for ellevte gang. Blant årets forfattere er navn som Dag Solstad, Maja Lunde og Marte Michelet.

DEL

Lofoten Internasjonale Litteraturfestival, Reine Ord, arrangeres 6. til 9. juni i år. Festivalen har base på Reine Kultursenter, og baserer seg på en rekke forfattermøter og bokbad.

Nå er det klart ni forfattere er klare til sommerens utgave. Blant annet kommer Maja Lunde som har hatt stor suksess med "Snøsøsteren" og blant annet "Bienes historie".

I tillegg kommer Marte Michelet som nylig gav ut boka "Hva visste hjemmefronten?", om den jødiske befolkningen i Norge under andre verdenskrig. Helene Uri, Monica Isakstuen, Dag Solstad, Carsten Jensen, Anne B. Ragde, Trude Marstein og Zeshan Shakar er også blant forfatterne som er klare.

- Flere navn kommer, lover festivalledelsen som slår fast at Reine Ord har satt kommunen på kartet.

- Reine er nå i ferd med å bli et kunstnerisk kraftsenter, et kultursted langt utover Norges grenser som kommunen og innbyggerne kan være stolte av, skriver festivallederne Wiggo Andersen og Kristin Johansen på festivalens nettsider.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags