Sigøynerkalas og hverdagsgryter

John Stenersen mente konserten var et høydepunkt.

John Stenersen mente konserten var et høydepunkt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Belg, gryter, stepping og tromming

DEL

To virtuose bergensere tok publikum med storm da Lofoten Jazzklubb hadde sitt første vinterarrangement på Præstengbrygga.

Fiflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv. Gabriel Fliflet(1958) - Trekkspill/Sang og Ole Hamre(1959) Trommer, Gryter, sang og stepping, har skapt sin egen helt spesielle stil som har begeistret både publikum og kritikere i de forskjelligste miljøer. Hamre har tidligere gjestet «Den Ensomme Ulv» på slutten av 80-tallet og var glad for å være tilbake i Kabelvåg, men uttrykket et visst savn etter kultstedet «Hospitset».

Fiflet/Hamre er kjent for sitt tette og levende samspill, og har opptrådt på et tyvetall norske festivaler; bl.a. på jazzfestivalene i Molde og Kongsberg, samt folkemusikkfestivalen i Førde.

I Kabelvåg, denne marskvelden, ble publikum dratt med i musikk av ulikt opphav hvor lekelyst og innlevelse stod sentralt i lag med humoristiske og velformulerte kommentarer mellom låtene. Underfundig formidlet av den metrisk begavede belgspiller Gabriel Fiflet.

Rå balkantoner pøses ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier og italienske partisansanger. Harald Sæverud´s «Kjempeviseslåtten» dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere.

Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryteinstrument Hamrofonen; Hverdagslige gryter, men med rett tone.

Her fikk du høre sanger til ettertanke og barnesanger med 18 års aldersgrense (Røysekatt) , Rumenske danser og en sur komposisjon av Ole Hamre med sure lyder fra Nord Møre. Allsang på «Mellom Bakkar og berg» satte publikum stor pris på samt Hamres stepping av buekorpsets «Nordnes Marsj». Med andre ord en trivelig kveld på Præstengbrygga med Lofoten Jazzklubb som vertsskap.

Et godt valg av Lofoten Jazzklubb som har «Påskejammen» som neste post på programmet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags