Gå til sidens hovedinnhold

Til høsten blir det jazzfestival

Arrangerer flunkende ny festival:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi har lenge tenkt på at vi mangler en jazzfestival her. Så da løftet vi ideen videre.

Det sier Ragnhild Ørnes i Lofoten Jazzklubb. Sammen med Lofoten Kulturhus og Thon Hotel Lofoten, inviterer jazzklubben nå til en flunkende ny festival. Festivalen har fått navnet Lofotjazz, og går av stabelen 20. – 21. oktober.

De tror absolutt at det er plass til enda en festival i Lofoten.

– De fleste små festivalene er lagt til sommermånedene. I oktober er det ikke all verden som skjer, sier leder i Lofoten Kulturhus, Eva-Mette Lundahl.

Festivalområde

Lundahl og Ørnes forteller at tanken bak er at hele hotellet og kulturhuset skal være i bruk under festivalen. I Storemolla presenteres hovednavnene, og Lillemolla blir barnas scene. I tillegg skal foajeen, 10. etasje og Styrhuset Pub være i bruk.

– Også blir det noen andre overraskende arenaer på huset. Selv om du er innendørs, skal du føle at du er en del av et festivalområde, sier Lundahl om konseptet, og legger til at det skal skje noe til enhver tid på en eller flere av plassene fra publikum kommer til de går.

I tillegg skal det satses på streetfood som man kan ta med seg rundt omkring på de ulike arenaene.

Flere artister

Allerede har arrangørene gleden av å slippe flere artister til Lofotjazz.

Først ut er Winther, en norsk vokaltrio som framfører velkjente nordiske og internasjonale låter i sine helt egne tolkninger. Winther består av Johannes Winther Farstad på piano og sang, Marit Strømøy og Tore Sergei Myklebust.

Pål-Are Bakksjø slapp nylig sin første plate, og skal holde konsert fredag. Lørdag står England Brooks Orchestra på scenen.

– Her satser vi på full fest og jam utover kvelden, sier Lundahl.

Siste artist ut i denne runden er Ska Patrol, som stilmessig tilbyr en blanding av skamusikk fra Jamaica og roots-reggae.

– De er litt sånn livet er en fest, og alle er invitert. Det er kult, fortsetter Lundahl.

Noe for de unge

I tillegg til en barnescene for de minste, forteller arrangørene at de også skal satse på unge musikere under festivalen.

– Tanken er at lokale, unge aktører skal få prøve seg på scenen i foajeen, forteller Lundahl, og legger til at de alltid er positive til å få være med på liknende.

Det har også de øvrige musikerne vært så langt.

– Flere av dem har blitt i fyr og flammer når vi har fortalt dem om festivalen, og flere vil komme. England Brooks kalte Lofotjazz for en «monumental festival». Jeg vet ikke om vi er helt der ennå, men tusen takk, ler Lundahl.

Kommentarer til denne saken