Denne nye festivalen fyller et døgn med kunst, kultur og musikk

Solsoldat Rune Fransico Fauske er en av navnene på plakaten under Skrova24. Han stiller ut på Galleri Skrova og skal holde workshop for barn og unge under festivalen.

Solsoldat Rune Fransico Fauske er en av navnene på plakaten under Skrova24. Han stiller ut på Galleri Skrova og skal holde workshop for barn og unge under festivalen. Foto:

Til helga blir det enda ny festival i Skrova når Skrova 24 fyller øya med kjente filmregissører, kunst og konserter.

DEL

Fra fredag til lørdag denne helga blir det en rekke kulturelle muligheter på øya utenfor Svolvær på totalt fem forskjellige scener.

Kulturprosjektet "Urban Chaos" byr på opera, poesi, kunst for voksne og barn som hovedingredienser.

– Poenget med Urban Chaos, som er et nomadisk prosjekt som tidligere har vært i Gamle Oslo, i Skutvik og i år lander i Skrova, er å lage noe som er bra for alle aldre, melder arrangøren.

Blant annet skal musiker Guro von Germeten, Håvard Lund og Jan Vardøen bidra. I tillegg blir det ulike kurs og aktiviteter med blant annet Vågan-kunstner Solsoldat som også stiller ut på Galleri Skrova under festivalen.

Festivalen har også filmprosjektet "Sofa Baby" på ungdomshuset der regissør Bent Hamer dukker opp til en samtale med skuespiller Reidar Sørensen. Det samme gjør Jan Vardøen som skal fortelle om sitt siste prosjekt og det skal blant annet vises flere

Det blir også flere konsertmuligheter i løpet av døgnet i Skrova. Musikkscenen på Fotobrygga byr på konserter med Miss Nõyd, Erling Ramskjell og Anders Strøm. På Skrovabrygga spiller Lady Moscow og FREAK mens Skrova fyr blir til "teknofyret" med elektronika og teknomusikk utover natta.

– Målet vårt er å bygge opp et årlig kulturtilbud litt utenom den vanlige festivalløypa. Vi ønsker ikke å trekke horder av folk, men et publikum som vil «noe mer» enn en vanlig festival, opplyser arrangørene i en pressemelding.

Det er Frank Marstokk, Beatrice Løvdal og Liz Rekve som står i spissen for festivalen sammen med de ulike aktørene i Skrova. Festivaln drives på non-profit-basis.

– Alle jobber frivillig for å få dette på beina, melder de.

Les også: Arrangerer 24-timersfestival

Les også: Den første utgaven av Sea Skrova ble en suksess: – Vi lager ny festival neste år

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags