Gå til sidens hovedinnhold

Her får Lofoten et nytt kunstverk!

Artikkelen er over 2 år gammel

På «Støypbrygga» på Ballstadlandet vokser det fram et stykke streetart.

En fargesterk rev skapt med spraymaling krøller seg sammen på veggen til «Støypbrygga». Fra 50-tallet og tiårene framover sydet det av liv rundt bygningen på kaia som blant annet huset tørkeloft for fisk. Som den eneste brygga i betong blant trehusbebyggelsen, ga ballstadværinger den navnet «Støypbrygga».

-Jatakk!

– Nå settes Ballstadlandet på en måte på kartet igjen, blindveien får bokstavelig talt en fargeklatt. Jeg synes reven er artig, sier Tore Haug som sammen med broren Helge eier fiskebruket Nic. Haug.

– Vi fikk en henvendelse om at en kunstner var interessert i å male på veggen. Jatakk, sa vi, forteller Haug.

Henvendelsen kom fra Yngvar Aagaard på Ballstad. En av hans barndomsvenner fra Tromsø er engasjert i streetartmiljøet i Bergen og har kontakt med chileneren som jobber under artistnavnet M.u.M.

– Vi så oss om etter et egnet «lerret» på Ballstad og synes «Støypbrygga» passet godt, sier Aagaard som er glad for velviljen prosjektet møter.

Ny arena

– Denne typen kunst er flyktig, men den tilfører absolutt området noe positivt. Brygga ligger rett ved Sareptas hus som er et kulturelt senter på Ballstad. Det er flott å være med å skape nye arenaer for kunst, sier Aagaard og skøyer med at det etter 20 år jammen er på tide at også Ballstadlandet får et stort maleri slik de har hatt på Ballstadøya lenge. Store veggmalerier er nemlig ikke ukjent på Ballstad, som fikk utsmykket slippveggene av den lokale kunstneren Scott Thoe.

– Jeg synes reven er helt fantastisk. M.u. M er en anerkjent kunstner, og det er flott at han vil lage kunst på Ballstad, sier Aagaard som kan avsløre at også en annen kunstner har tatt kontakt i søken etter et ledig «lerret» på Ballstad.

Kunstneren M.u.M. får ikke betalt for oppdraget, men malingen sponses av rederiet Ballstadøy AS.

Gatekunstneren har blant annet tidligere utsmykket Kronstad distriktspsykiatriske senter i Hordaland, Nygård kirke og barnehage og laget verket «The Mother» på Treider fagskole i Bergen

Les også: Kunstneren skulle bare stoppe for en kopp kaffe...

Kommentarer til denne saken