– Det var den beste dagen i mitt liv!

SANG: ¨Gammelstubben, trær og flere harer koste seg på scenen. Alle foto: Privat

SANG: ¨Gammelstubben, trær og flere harer koste seg på scenen. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Småtrinnet på Svarholt skole sang seg inn i alle hjerter under forestillingen «Den levende skogen».

DEL

Det var imponerende solosang fra flere av ungene. Replikkene var godt innøvd og ungene viste stor sangglede. Aulaen var fullsatt da ungene fra 1.–4. klasse leverte muntert og stødig fra scenen. De forskjellige scenene var delt inn klassevis. Første og siste sang av de i alt 12 sangene var felles. Det runget av sangglede og godt innøvde replikker i løpet av den timen som forestillingen varte.

– Det var den beste dagen i mitt liv, var kommentaren til en av rolleinnehaverne.

– Dette var artig, men litt skummelt og.

– Jeg turte ikke se på mamma og pappa da vi sang.

Det var i alt 12 sanger som ungene har øvd inn.

–Jeg har gledet meg i flere uker til forestillingen.

I stykket følger vi en levende skog som er litt skummel av og til. Den synger at den kan synge, danse og le. Vi følger bestemor gran som forteller at hun skal sages ned og bli til en stubbe. Vi møter gammelstubben som forteller harene at maurtua alltid ligger mot sør. Harene tar opp temaet forsøpling. Vi blir kjent med en familie hvor ungene har dratt foreldrene ut av godstolen og tatt de med på overnattingstur. Vi lærer at husene våre er bygd av tre.

Vi blir forklart av skogsarbeideren at han må sage ned gamle trær slik at de nye som har stått i skyggen endelig kan rette seg i ryggen. Foreldrene har sydd flotte kostymer og ungene gjorde en strålende jobb.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags