Gå til sidens hovedinnhold

Ber publikum om hjelp til å kåre den beste kinostolen

Artikkelen er over 3 år gammel

Svolvær Filmteater skal male kinosalen. Etter hvert skal de også bytte ut de gamle kinostolene med nye.

Og til det vil de gjerne ha hjelp fra publikum. Ut september står det to ulike kinostoler i foajeen utenfor kinosalen i Svolvær.

– Vi skal teste ut hvem av prøvestolene vi kan tenke oss, og i den sammenheng tenkte vi; Hvorfor ikke la publikum også få prøve å sitte i dem, sier markedsansvarlig ved Lofoten kulturhus, Atle Jensen.

De stolene som nå er i kinosalen er både gamle og slitte, ifølge Jensen. I tillegg er det to forskjellige stoler.

– Nå vil vi få det nytt og ordentlig i kinosalen, sier han.

Mange stemmer

Stolene har nå stått i foajeen i rundt 14 dager, og ifølge Jensen er det allerede mange som har sagt sin mening.

– Alle lappene er borte, så det betyr vel at mange har stemt, ler Jensen, og legger til at de foreløpig ikke har gjort noen opptelling, og kan si noe om hvilke av stolene som er i tet.

– Vi får ta en opptelling snart. Vi setter pris på at publikum er med på å si sin mening, og de som stemmer er også med i trekningen av to gavekort på Svolvær Filmteater, sier Jensen.

Skal male veggene

Videre forteller Jensen at også kinosalen skal gjennomgå en liten oppussing før stolene byttes ut.

– For tre år siden pusset vi opp foajeen. Nå er det selve salen som står for tur, og i uke 38 skal vi male, sier Jensen, og legger til at dette vil gå utover filmvisningene mandag, tirsdag og onsdag denne uka.

Planen er å være ferdig til visning fredag samme uke.

– Selve salen vil ikke bli annerledes. Den er såpass fin i seg selv med treverket. Men med litt maling og nye gardiner, vil det være synlig at noe er gjort, sier Jensen.

Selve utbyttingen av stolene vil skje senere.

– Det koster mye penger og tar lengre tid. Det blir nok ikke gjort i år, men vi er i planleggingsfasen. Når det blir gjort vil det være like mange sitteplasser som i dag, og like god plass mellom stolene, sier Jensen.

I dag er det 203 sitteplasser i kinosalen.

Kommentarer til denne saken