Knall lofotstemning med dugg på vinduene under musikalsk helaften

Marie Løvstad ladet opp til sin opptreden under førjulsfesten.

Marie Løvstad ladet opp til sin opptreden under førjulsfesten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag gikk førjulsfesten trommet sammen av Lyse Netter og Svalestup av stabelen. Minifestivalen samlet fullt hus på Bacalao.

DEL

Mer enn 200 hadde tatt turen til Bacalao på fredag for å få med seg en musikalsk helaften som bød på musikk fra flere artister med Lofot-forankring.

Minifestivalen samlet fullt hus på Bacalao.

Minifestivalen samlet fullt hus på Bacalao. Foto:

På programmet sto opptredener fra gjesteartistene Marie Løvstad, Henrik Felipe, Sollie og Edvard Alsos, samt konserter med bandene som sto som arrangør for kveldens arrangement, Lyse Netter og Svalestup.

Henrik Felipe fra Kabelvåg opptrådde under minifestivalen.

Henrik Felipe fra Kabelvåg opptrådde under minifestivalen. Foto:

Det hele ble avsluttet med klubbkonseptet Tour de Dance, med Svolværguttene Marius Vesteraa og Isak Falch Alsos bak miksebordet.

Publikum fikk bevitne akustiske og lavmælte minikonserter, med gripende tekster og såre fremføringer, og hoftevrikkende poprock, på vaskeekte nordnorsk.

Utenfor ulte vinden, og kvikksølvet i termometeret sank under null, mens inne steg temperaturen.

De seks artistene lagde god stemning, dugg på vinduene og rykninger i enhver dansefot.

Etterlengtet førjulsfest

Arrangørene var fra seg av begeistring over mottakelsen fra publikum.

– Gårdagen var helt fantastisk, og over all forventning. Dette er det beste publikumet jeg har spilt for, forteller Øystein Falch Alsos i Lyse Netter, dagen derpå.

– Det var smekkfullt av smilende folk, og det virker som dette var noe folk ønsket seg, sier han.

Det var stinn brakke med folk i alle aldre på fredagens festligheter.

– Det var fint å se blandingen av folk, både lokale og julegjester i alle aldre. Det viser at førjulsfesten favnet bredt, forteller Alsos.

Edvart Alsos gjorde seg godt på scenen. Med såre ektefølte tekster med strofer som; æ gravlegg mæ i livet for å få fred, til humoristiske fortellinger om livet som fersk geitebonde.

Edvart Alsos gjorde seg godt på scenen. Med såre ektefølte tekster med strofer som; æ gravlegg mæ i livet for å få fred, til humoristiske fortellinger om livet som fersk geitebonde. Foto:

Frister til gjentakelse

Også artistene var fornøyde med minifestivalen.

– Det var høyt nivå på alle som spilte, jeg er kjempestolt av alle, dette var en konsert fylt med kvalitet, sier Alsos, som forteller at Bacalao-innehaver Eirik Skjeseth også var fornøyd med å huse førjulsfesten.

- Tenker dere på ny festival til neste år?

– Når vi nå har sett at det funker så er det forlokkende å gjøre det igjen. Dette var en skikkelig opptur, avslutter Alsos.

– Føles som hjemme

Leknes-jenta Marie Løvstad har hatt god trening i spilleopptredener østaførr, hun har nemlig spilt på julebordshowene i regi av Thon hotell Lofoten i hele november og desember.

– Jeg syns det er kjempeartig å få være med på dette, og få spille sammen med andre musikere, forteller Marie, som synes det er kjempekult å samle hjemkomne til konsert før jula ringes inn.

Samling

Svalestup, med Svolværgutt Sigve Jacobsen Kvitvik i bresjen var et av bandene som tok initiativ til å samle artistvenner til en helaftens førjulsfest på Bacalao.

Svalestup med fra venstre Sverre Grønvold Bøe, Sigve Jacobsen Kvitvik og Ola Solberg Christoffersen.

Svalestup med fra venstre Sverre Grønvold Bøe, Sigve Jacobsen Kvitvik og Ola Solberg Christoffersen. Foto:

– Det er sykt kult å være her, og det er alltid gøy å spille hjemme med venner, på en plass hvor jeg har hengt mye, forteller Kvitvik.

Svalestup spilte sist i Svolvær under folkeaksjonen mot oljeboring sitt arrangement på torget i sommer.

Foruten Kvitvik, spiller Tromsøgutt Ola Solberg Christoffersen, og Elverumsing Sverre Grønvold Bøe i bandet. De føler seg hjemme i Svolvær.

– Det er veldig hyggelig å få komme hit å spille, vi har blitt kjent med mange, og det føles litt som hjemme, forteller Solberg Christoffersen.

– Også er det veldig koselig hjemme hos Sigve, skyter Grønvold Bøe inn.

Førjulsfesten på Bacalao blir siste opptreden for trioen i 2017, som ser frem til et spennende nytt år.

– Vi har vært i studio og laget mye ny musikk som skal slippes i 2018, så vi holder på å legge planene.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags