– Det blir en kabaret i tradisjonell stil fra Byvandreran. Vi har holdt på så lenge at nå kan vi snakke om en tradisjon, sier Linda Lillevik som sammen med regissør Marit Gjelle er blant de sentrale i utformingen av årets kabaret.

– Det blir sang, det blir bilder fra gamle Svolvær, fortellinger, humor og en porsjon alvor slik det alltid skal være i en slik forestilling, sier Lillevik.

Gamle revytekster

Det ligger mye arbeid bak en slik forestilling, der også tradisjoner som å bruke revytekster fra gamle dager er ivaretatt

– Jeg har i stor grad satt sammen programmet og vi har jobbet ganske lenge. Det er også en tradisjon for å finne fram gamle revytekster, sier hun og forteller at hun har overtatt hel samling tekster etter Hans Johan Bjørnstad.

– Jeg har sett gjennom dette og funnet ut hva som passer å framføre i dag. Det er også ting som kan tas fram i dag og spilles likedan som i 1963.

Det blir også nyskrevne nummer til årets kabaret.

– Vi har ikke lenger noe stort, fast skuespillerensemble. Det er fordi flere av disse alderspensjonistene har fått det så travelt, ler Linda Lillevik.

Den harde kjernen utgjøres i tillegg til Gjelle og Lillevik i år av Hanne Aagaard-Nilsen, Øyvind Gjelle, Tone Julie Larsen og Merete Bain.

Mangfoldig program

Man har i år derfor også alliert seg med forsterkninger på scenen. Blant annet i form av medlemmer fra viseklubben Lovsia, Svolvær Seniordans og en fjerdeklasse fra Svolvær skole. Olav Morling dukker også opp for å lese tekst. Det samme gjør Steinar Jacobsen.

– Det blir et mangfoldig program, forsikrer Linda Lillevik og trekker også fram trofaste scenearbeidere Ragnhild Monsen og Charles Andrews.

– Dessuten har vi også Terje Brun og hans orkester, han er en fantastisk kapasitet.

– Dette blir morsomt og hyggelig. Alle vet at en kabaret med Byvandreran ikke nødvendigvis er gapskratt, men det er både hygge, mimring, samhold og felles minner, sier en entusiastisk Linda Lillevik.

Hele forestillingen blir også skrivetolket for både døve og publikum for øvrig.

– Tanken er at alt som sies fra scenen skal komme opp på veggen.