Gå til sidens hovedinnhold

Skal spille for Harley-folket

Artikkelen er over 5 år gammel

Når Harley Owners Group møtes i Svolvær første helg i august, står fem band og tre trubadurer klare for å lage stemning.

1.500 deltakere ventet til torget i Svolvær og lokalt publikum ønskes også velkommen inn på området.  I tillegg til mange utflukter og muligheter til å oppleve ulike sider av Lofoten, står musikk i sentrum for Nordic Harley Days.

Hele fem band og tre artister skal underholde på ulike steder og tidspunkter.

Ett av bandene er Daisy Duke Dawgs fra Vestvågøy som skal spille på selveste lørdagskvelden.

- Om vi gleder oss? Ja!

Stort publikum

Vokalist Håkan Fjerdingen og bandet har for ikke mange dager siden spilt foran 1200 publikummere under Ballstaddagan. Nå venter trolig et enda større publikum på torget i Svolvær.

Føler dere et større press?

- Vi vet vi skal levere, for det gjør vi alltid. Vi føler ikke ekstra press, men tvert i mot at dette blir ekstra skøy, sier Fjerdingen som har gode ord å si om de andre bandene som skal spille under Nordic Harley Days.

- Vi er jo på sett og vis på hjemmebane, så vi skal gi publikum et fyrverkeri uten like, lover han.

Det kommer deltakere fra 20 land til arrangementet.

Skal du snakke norsk eller engelsk mellom låtene?

- Det vil vise seg. Det nytter ikke stå der og bare snøvle på trøndersk, ler Fjerdingen som gleder seg stort til å nå ut til et enda større publikum.

Satser på utgivelser

Bandet er i kontakt med platestudioer og har snart tre låter klare for innspilling.

- Vi går i gang etter sommeren, så det kommer singler etterhvert, lover han.

Daisy Duke Dawgs er et fritidsprosjekt for bandmedlemmene, men de legger ned mye tid i musikken. Framover vil de satse ekstra.

Publikum kan vente seg en blanding av coverlåter fra countryrocksjangeren, men også bandets egne låter som det etterhvert har blitt flere og flere av.

Les også: – Topp stemning i festivalteltet

Lokal ørkensand og norsk rock

"Kom i god stemning med dedikerte musikere som spiller til du kjenner et hint i lufta av ørkensand, whiskey, hest og revolver!!" lokker arrangørene i pressemeldinga.

Bandet består av Håkan Fjerdingen, Geir Inge Johnsen, Kjell-Ivar Bugge, Lena Vildem, Ben Josef Sjøhaug og Bengt-Ronny Lorentzen.

I tillegg skal Ole Helmersen fra Svolvær spille under Nordic Harley Days..

- Norsk rock utgjør en stor del av hans repertoar, men Ole spiller også en låtrekke som strekker seg fra Creedence til Robbie Williams, heter det i pressemeldinga fra HOG.

Disse spiller også:

KillerBeez (torsdag og fredag) er en trio fra Storbritannia med en stor sjangerbredde som strekker seg fra klassikere av Elvis, Otis Redding, Bon Jovi, Led Zeppelin og AC/DC og opp til dagens store navn som Maroon 5, the Killers og the Arctic Monkeys.

Mojoo (lørdag) fra Misvær i Nordland er et av bandene som skal spille under Nordic Harley Days. "Med energi, humor og et sjeldent publikumsengasjement, gir de deg en super musikk-opplevelse med høyt tempo og god stemning!", skriver arrangøren.

Stormbringer (fredag) er et cover-band som dedikerer seg til 70-tallets klassiske rock. Stormbringer gir deg arven fra 70-tallets rockere.

Norges Bluesband (torsdag) spiller blues fra alle tidsepoker.

Kenneth "Kula" Johansen (onsdag) er en velkjent artist, ikke minst i Harley-miljøet - etter en lang musikerkarriére, også internasjonalt. Musikken varierer "fra Elvis til Pink".

Ole Johnny Stensland (torsdag og fredag) Trubadur fra Hamarøy som arrangørene mener er en "storyteller". Spiller sanger fra bl.a Johnny Cash, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Tom Waits, Townes Van Zandt, samt egne sanger.

Kommentarer til denne saken