– Vi har hatt ei flott korhelg i Vågan, og koret Salig Blanding fra Borge vil minnes «Landsfestival for kor 2016 i Lofoten» med glede, sier korleder Elisabeth Myrstad.

Sammen med totalt 1500 sangere av begge kjønn har korsangen stått i sentrum i Lofoten denne langhelga i juni.

Koret fra Borge i Vestvågøy hadde en flott opptreden med sang på torget i Kabelvåg lørdag, der Lofotposten traff de 26 sangerne og dirigent Ken Gøran Mikkelsen i solsteiken mens man testet stemmebåndene før konserten.

Vanligvis er koret fra Borge rundt 30 personer, og de øver sammen hver torsdag, og da selvsagt i det flotteste øvingslokalet av alle, nemlig Borge kirke.

Koret Salig Blanding har det veldig sosialt og trivelig, og man har klart å løse floken med rekruttering, for i koret er det ungdom fra 16 år og opp til 77 år, sier Elisabeth Myrstad latterfull.

Koret ble startet i 1999, og var da et kirkekor der også flere konfirmanter var med.

– Vi trenger verken styremøter eller medlemsmøter, for når vi møtes hver torsdag til øvelse, er det også kaffe og kaker og sosial stund der vi snakker om alt.

 

Og både Jeremy Blandford og Elin Brunborg, som nå bor i nabokommunen Vågan, har vært dirigenter i koret. Men de siste ti årene har Ken Gøran Mikkelsen hatt den oppgaven, sier korleder Elisabeth Myrstad fra Leknes til Lofotposten.

 

Ros

Hun velger også å rose arrangørene, som er Norges Korforbund, festivalsjef Eirin Eliassen-Winje i Nordre Nordland, som sammen med Lofoten Voices, Stamsund sangkor og Ytre Eidsfjord Songlag har vært vertskap for Landsfestivalen 2016 i Lofoten, med hovedsete i Svolvær anno 2016.

 

Stjørdal

Og hun får tilslutning fra dirigent Simon A. Jacobsen i Stjørdal mannskor, der 26 av korets totalt 35 medlemmer valgte å komme til Lofoten i år.

– Da vi fikk høre på landsfestivalen på Levanger i fjor at den neste år skulle være i Svolvær, så var alle i koret enige i at dit måtte vi bare reise i 2016, og her er vi, sier Jacobsen.

 

Han sier at koret har stortrivdes i Svolvær, og det flotte sosiale miljøet og været har vært en fantastisk ramme rundt det hele.

– I år har koret opplevd det man bare kan drømme om, så man reiser hjem med flotte minner, flotte bilder og opplevelser som huskes i ettertid, sier dirigent Simon A. Jacobsen i Stjørdal mannskor.

 

Teknisk drift

Arrangørene hadde leid inn Nordlys Lyd & Scene til å ta seg av de tekniske tingene med lyd både ute og inne, og de får også ros for å ha skjøttet jobben på en flott måte.

 

Både Jim Sivertsen og Vegard Tidslevold på torget i Svolvær, og Timmy Liland på den spektakulære scenen under fiskehjellen på Kjeøya i Svolvær, dit man måtte få strømaggregat for å gjennomføre konsertene, får sammen med alle de andre proffe og frivillige som har vært i sving, ros for innsatsen.

 

Fjellkor, galla og fest

Og en hel del sangere tok seg også lørdag ettermiddag opp på fjelltoppen Tjeldbergtinden i Svolvær, der de fikk synge til trekkspillmusikk av organist Terje Bruun fra Kabelvåg.

 

Og gallamiddagen på Thon Hotel Lofoten roses av de 1500 bordgjestene. Også utelivet på restauranter, uteserveringer og kafeer hele helga, og torgkonsertene, foregikk uten fyll og bråk. Folk bare koste seg.

 

Avslutningen i Lofotkatedralen søndag formiddag satte et verdig punktum for korhelga i Lofoten, som også inneholdt konserter i Henningsvær, og korseminar med Hekla Stålstrenga i Svolvær kirke lørdag, og konsert med Lofoten Voices samme sted fredag.