Hedda-nominasjoner til Havboka som teater

HÅKJERRING: I teaterversjonen av Morten Strøksnes sin bok «Havboka» får vi fortellingen om håkjerringa og fiskeren fra haiens perspektiv. Det er et unikt møte mellom fisker og bytte.

HÅKJERRING: I teaterversjonen av Morten Strøksnes sin bok «Havboka» får vi fortellingen om håkjerringa og fiskeren fra haiens perspektiv. Det er et unikt møte mellom fisker og bytte. Foto:

Riksteatret er nominert til hele fire Heddapriser for «Havboka» som teater.

DEL

Teateret er nominert til: «Årets forestilling», «Beste mannlige skuespiller – hovedrolle» (Jan Sælid), «Beste regi» (Ole Anders Tandberg) og «Beste audiovisuelle design for musikk, lyd- og lysdesign» (Joel Sahlin og Elisabeth Kjeldahl Nilsson).

– Mange trodde det var umulig å lage godt teater av «Havboka». Men dette fantastiske teamet har klart det. De tar oss med ned på havets bunn og lar oss se oss selv med nye øyne. Jeg er glad for at forestillingen har blitt sett av så mange unge og voksne mennesker på norgesturne med Riksteatret. Nå gleder vi oss til å overlate «Havboka» til Nationaltheatret, der forestillingen spilles fra august, sier Riksteatersjef Tom Remlov, i en pressemelding.

«Havboka» er basert på Morten Strøksnes sin prisbelønte bok. Dramatisering, regi og scenografi er ved Ole Anders Tandberg. På scenen står Jan Sælid. «Havboka» er produsert av Riksteatret i et samarbeid med Nationaltheatret.

«Havboka» hadde sin turnepremiere i Svolvær.


Les også: Internasjonal boksuksess fra Lofoten får premiere i Svolvær

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags