Teatermiljøet skal ha stor treningshelg: - For mange av oss kan det bli vanskelig å bli enda morsommere!

Trener teknikken: Svolvær byteater arrangerer kurs i skuespillerteknikk og improvisasjon i helga. Her fra et innslag under jubelrevyen 2018.

Trener teknikken: Svolvær byteater arrangerer kurs i skuespillerteknikk og improvisasjon i helga. Her fra et innslag under jubelrevyen 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stein Alsos håper flere vil være med på å lage revy og teater i Svolvær. I helga arrangeres det stort kurs i skuespillerteknikk og improvisasjon.

DEL

Fredag til søndag arrangeres det et større kurs i skuespillerteknikk og improvisasjon i Svolvær. Svolvær byteater står sammen med Hålogaland Amatørteaterselskap bak og Stein Alsos i førstnevnte håper å få med nye fjes på revyscenen i byen.

- Det er jo mye folk som kommer til Vågan vi ikke har oversikt over, kanskje har de spilt teater der de kommer fra og kunne ha mulighet til å komme inn i et sånt miljø, sier han.

Kurset i helga er åpent for alle og Alsos sier det blant annet skal delta folk fra teater- og revymiljøet i Laukvik.

- Før alle revyene vi har hatt de siste årene har vi prøvd å rekruttere og bli bedre ting. Dette er et forsøk på det og vi får inn en kursholder utenfra, sier Alsos videre.

- Skal dere rett og slett trene på å bli morsommere?

- Ja, men for mange av oss kan det være vanskeligere å bli morsommere enn det vi allerede er, ler Alsos.

Han ser fram til ei hel helg med fokus på skuespill. Det kan gi nye ideer.

- Det blir mye fliring vi kanskje ikke får ut i hverdagen og når vi kommer sammen blir det noe kreativt ut av det. Det prøver vi å benytte oss av når vi skal skrive ting og formidle det på scenen.

- Trenger dere flere folk med i byteatret?

- Det er vi absolutt åpne for. Det er jo et lite generasjonsskifte på gang i dette miljøet vårt. Det er veldig fint at det blir noe ettervekst. Nå er det jo også en ny generasjon i byteatret som ikke har lagd egen "stor revy" før, men det blir det nå.

I høst har de premiere på revyen "På høy tid" 12. oktober. Stein Alsos lover at det både vil ta for seg i alle fall debatten om høyhus i Svolvær og mye annet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken