Gå til sidens hovedinnhold

Martin (42) gir ut juleheftet om «Jånny Kabel»: – Det er så mange bra historier der ute

Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Rørtveit Jensen fra Kabelvåg byr på ny runde med mørk humor i julehefte nummer to om «Jånny Kabel".

I fjor kom første utgave av juleheftet som nok er mest beregnet på voksne.

Her kan man følge videre historien om hovedpersonen Jånny Kabel fra Kabelvåg som har litt å stri med, både i jula og ellers. Dette er en karakter som ikke lever et helt A4-liv.

– Han er nok ikke helt det. Men han er samtidig vanlig nok på sitt vis, og vi har alle ting som ligner i ham. Men Jånny er fornøyd med tilværelsen og glad når han får ei øl og kan ta noen strøjobber, sier tegneserieskaper Martin Rørtveit Jensen.

Øl, kunst og fyll

I det nye heftet på hele 60 sider er det flere historier om den litt uheldige karakteren fra Kabelvåg.

– Det er først tre historier som kretser rundt øl, kunst og fyll. I en av dem er Jånny med på kunstutstilling, det er mange i Kabelvåg som har stått aktmodell og her går Kabel på en utstilling om seg selv, sier Martin Jensen om årets hefte som naturligvis også har en lengre julehistorie å by på.

Årets julehistorie plukker opp tråden for Jånny Kabel som blant annet må søke tilflukt på skihytta i Kabelvågmarka og ender opp i forviklinger med både pengeinnkrevere fra Røst og en voldsom tannpine.

Kabel stifter blant annet også bekjentskap med alt fra problemstillinger i skiløypa til nymotens automater på dagligvarebutikken, og synes en god del var bedre før da man for eksempel kunne handle på ølutsalget og samvirkelaget.

Men det ender selvsagt ikke så galt for Jånny Kabel til slutt i årets julehefte.

– Mange bra historier

Martin Rørtveit Jensen mangler ikke inspirasjon for å fortsette å lage historier om den litt spesielle og fiktive karakteren. Men å dikte alt 100 prosent opp er heller ikke mulig, sier han.

Det er dermed ikke bare fri fantasi som ligger til grunn for alle historiene om «Jånny Kabel».

– Det er så mye bra historier der ute og man hører jo om mye ting som har skjedd. Så det er ting her som har en viss rot i virkeligheten, sier han og slår fast at mye av det man hører ikke lar seg dikte opp.

– Man må rett og slett høre om det.

Martin Rørtveit Jensen tegner ikke bare Jånny Kabel. I årets julehefte er det også en biserie i baksida.

Jensen er også kommunepolitiker for Rødt i Vågan, der er han også kjent for å skildre ulike vedtak i kommunestyret i form av humoristiske tegninger om politikernes gjøren og laden.

– Der er det mye inspirasjon å hente, sier han.

Kommentarer til denne saken