Kulturarbeiderpris til Tonje Unstad

Foto:

Visesangeren med adresse i Sennesvik på Vestvågøy, ble onsdag kveld tildelt Trygve Hoffs Minnepris 2020.

DEL

Prisen ble delt ut på Rognan i forbindelse med turnepremieren på Nordland teaters musikal «Ei hand å holde i».

- En mer passende anledning og ramme for å dele ut prisen er vanskelig å tenke seg; musikalen er satt sammen av Trygve Hoff sine sanger, Nordland teater har valgt Trygve Hoff for å markere sin 40 årsdag, turnepremieren skjer på Rognan og stykket ble til etter initiativ fra Trygve Hoff -Stiftelsen, skriver prisutdeler Trygve Hoff-stiftelsen i en pressemelding.

Trygve Hoffs Minnepris er på 50.000 kroner og deles i år ut for 14. gang.

- Trygve Hoffs Minnepris er en kulturarbeiderpris som skal gis til en person eller gruppe personer som driver kulturarbeid i Trygve Hoffs ånd. Han var først og fremst kjent for sin allsidige kulturinnsats, men overordnet all aktivitet var hans klare kulturpolitiske holdning til samarbeid mellom profesjonelle og amatører, integrering mellom ulike uttrykksformer og kunstformer og at tiltakene skulle ha størst mulig spredningseffekt og gi ringvirkninger i lokalmiljøet. Styret i Trygve Hoff- Stiftelsen mottok mange forslag til verdige prismottakere og har denne gangen valgt å gi prisen til Tonje Unstad, skriver stiftelsen videre.

Tonje Unstad er viseartist og låtskriver. Hun er opprinnelig fra Liland i Evenes kommune, men flyttet med familien til Sennesvik i Lofoten i 2018.

Unstad har høstet god kritikk, priser og anerkjennelse for sine album og låter, blant andre "Myggen og flua", "Æ ror aleina" og "Musling med melk". Hun har dessuten fått stor anerkjennelse for sine konserter for barn gjennom blant annet et samarbeid med Rikskonsertene.

Disse har tidligere fått prisen:

1989: Norsk Revyfestival, Høylandet

1990: SommerMelbu

1992: Per Indrehus

1994: Solveig L. Hermo

1996: Ola Bremnes

1998: Tor Halvard Nilsen

2001: Bente Reibo

2004: Bjørn Andor Drage

2007: Rognan-kompaniet

2008: Kristin Mellem

2013: Henning Sommerro

2015: Tori Snerte

2017: Erling Riibe Ramskjell

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken