Tryllekunstneren<br/> gjorde det igjen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det er bare en i verden som får Svolvær Musikkforening til høre ut som et symfoniorkester. Petter Anton Næss. Og det uten strykere.

DEL

Etter at dirigenten, kapellmesteren og «tryllekunstneren» har ledet publikum gjennom et fantastisk to timers show, hvor han har hentet ut det beste i en besetning på over 100 aktører, blir man bare imponert.

Musikken som ble presentert var (ifølge SMF selv) flere divisjoner over det nivået de normalt jobber med. Sangerne, artistene og det enorme sammensatte koret gjør også sitt til at dette ble et fantastisk show.

€€- Hvordan får du dette til gang etter gang Petter Anthon?

€Han besvarer spørsmålet like vakkert som han ledet troppene i Våganhallen.

- Hemmeligheten mener jeg har med informasjon å gjøre. Riktig informasjon gir aktørene innsikt og tro. Man kan få alle til yte noe ekstra dersom de forstår hva de holder på med. Det gjør Svolvær musikkforening. De har forstått. Og de leverer. Alle som skulle levere her i kveld har gjort det, sier en fornøyd kapellmester.

Bremnes
Kari Bremnes med sitt profesjonelle ensemble, må føle en trygghet av å være omkranset av slike profesjonelle amatører som hun opplevde på hjemmebane i Våganhallen.

En arena hun påpasselig fikk sagt sitt om. Også hun ble imponert over hva dugnadsgjengen hadde fått til inne i fjellet.

SMF leverte det de skulle. Det er bare synd at Kari Bremnes ikke besøker hjembyen sin oftere. Hun er uten sammenligning det mest profesjonelle den stolte byen har fostret. Hennes utstråling er sterk. Og hun burde besøke Svolvær oftere. Det kan vel hjelpe på når kulturhuset ligger og dupper innbydende på kaikanten i sentrum om ikke alt for lang tid.

Vakkert
Det var flere som imponerte. Marianne Beate Kielland og Stein Rasmussen gjorde en fremragende og vakkert duett.

Monica Dybwad må være preget av det fantastiske lyset Espolin komponerte inn i sine bilder. Hun har en utstråling på scenen som er like sterk enten hun danser, synger eller er skuespiller.

Den lokale «italieneren», Sean Clarke imponerte i avslutningen i første akt med «Cinema Paradiso».

Trollmannen
Er det noen som ikke sluntrer så må det være Petter Anthon Næss. Ved siden av at Næss har ledet det musikalske innholdet i showet, har han også hatt regien med bilder og opptreden.

Det jeg lurer på nå, er hvor langt kapellmester Petter Anthon Næss kan strekke kvalitetene til SMF. Nå er det er ikke lenge før de kan fylle Lofoten kulturhus med vellyd. Det blir spennende.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags