Oppfordrer ungdom til å vise seg fram: – Lenge siden vi har hatt deltakere fra Flakstad og Vågan

BAND: Unholy Martyr gikk videre til fylkesmønstringen i UKM 2018.

BAND: Unholy Martyr gikk videre til fylkesmønstringen i UKM 2018. Foto:

Meieriet kultursenter leter etter unge talent. Om en snau måned er det klart for Ung Kultur Møtes (UKM).

DEL

På Lofoten UKM kan ungdom få vise fram sitt talent. Dette kan være dans og musikk, eller fotballtriksing, dramainnslag, tryllekunster, slampoesi og sjonglering.

– Tradisjonelt har vi mest musikk- og danseinnslag. Det er veldig bra, men kunne tenke oss enda flere spennende ting. De som driver med fotball er jo fryktelige flinke på triksing. Kanskje noen er flink med jojo eller vil lese opp diktene sine. Vi er åpen for det meste. Det er nesten ubegrenset med plass. Vi kan kjøre show hele dagen, sier ungdomsarbeider Britt Aune fra Qltura fritidsklubb.

Hun håper på en større kunstutstilling i 3. etasje i år.

– Vi har hatt keramikkurs og tegnet på Qltura, så det blir kanskje en større utstilling i år. Da er det morsomt om enda flere blir med. Det er faktisk ei fra Vågan som har meldt seg på med foto. Det er kjempespennende, mener Aune.

Påmeldingen er åpen

Ungdom i alderen 13–20 år fra alle kommunene i Lofoten kan melde seg på.

– Det er viktig å understreke at det er Lofoten UKM. Nå er det lenge siden vi har hatt deltakere fra Flakstad og Vågan, sier hun, men legger til at hun vet om flere deltakere fra Vågan i år.

– Dessuten er det ungdommen selv som arrangerer. De som ønsker å være med på dette kan også melde seg på, sier ungdomsarbeideren.

De som går videre fra Lofoten skal konkurrere mot andre i fylket. Deretter venter det landsfinale for de heldige utvalgte.

– Vi hadde syv eller åtte innslag i fjor. Da gikk et band, en konferansier, en soloartist og en danser videre til fylkesmønstringen, minnes Aune.

UMK i Lofoten arrangeres 16. februar på Meieriet kultursenter. Påmeldingsfristen er 10. februar og påmelding skjer på ukm.no.

UKM Røst gjennomføres onsdag 20. februar 2019.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags