Gå til sidens hovedinnhold

13 år gamle Hauk stortrives med tuba

Artikkelen er over 3 år gammel

- Jeg stortrives med å spille tuba, og lærer kjempemasse her på korpssamlingen, sier en storfornøyd Hauk Halvorsen (13) fra Bøstad skole – og ungdomskorps.

Sammen med vel 50 musikanter fra skolekorpsene tilhørende Svolvær, Leknes, Buksnes, Svarholt og Bøstad, var 13-åringen samlet til musikkøvelse på Bøstad skole i helgen.

- Jeg var litt nervøs og spent dagen før, men etter at jeg kom hit, ser jeg at det ikke var noe å være nervøs for, sier tubaisten smilende.

Bildeserie

Bildeglimt fra korpssamlingen

 

Egen instruktør

En grunn til at korpsseminaret i forkant kunne være litt skummelt, var at Hauk først i høst begynte i korps, og ikke hadde vært med på slike samlinger tidligere.

- Det har bare vært kjempefint å være her, fastslår Hauk, som på toppen av det hele fikk instruktør Rune Lyngmo helt for seg selv på gruppeøvelsen.

- Jeg ble litt nervøs da også, men nå er det bare kult. Han har jo bare meg, og da lærer jeg mer, fastslår tubaist Hauk.

Ros til Hauk

Instruktør Rune Lyngmo fra Laukvik spiller tuba i Borge Brass Band, og er full av lovord til den ferske tubaisten.

- Tar man i betrakting den korte tiden han har spilt, må jeg si at han er kjempeflink. Ja et kjempetalent vil jeg si, sier Lyngmo.

Sammen med dirigentene fra korpsene og medlemmer fra Borge Brass Band, delte Lyngmo ut av sin musikalske kunnskap på seminaret.

- Det er fint å kunne være med å hjelpe, for uten rekruttering i rekkene, blir det bare ”gamlinger” i voksenkorpsene, sier Lyngmo.

Svolværtrommis

Lyden av trommer når øret vårt, og når vi titter inn døren hvor lyden kommer fra, møter vi fire unge trommeslagere sammen med instruktør Edgar Wolden.

- Pass på samspillet, det skal høres ut som om det bare er en som spiller. Det er litt vanskelig, men vi prøver, instruerer Wolden.

En av trommeguttene er Odin Sandvik (12) fra Svolvær.

Han forteller at lysten til å spille tromme kom etter at kulturskolen hadde besøkt skolen han går på.

- Jeg hadde sett trommeslagere på tv, og da jeg så det på skolen også, var jeg ikke i tvil om at jeg også ville lære å spille tromme.

- Jeg syns det er tøft, fastslås det med et bredt smil fra trommis Odin.

Fornøyde jenter

Hos aspirantene sitter Jin Poendamklang (10) fra Buksnes-korpset sammen med 15 andre aspiranter.

- Jeg begynte i korps i høst, og syns det er kjempeartig å spille. Og det er enda mer artig når vi er mange sammen, forteller Jin, mens de litt mer erfarne korpsjentene Hanna Andrea Grønhaug Kleppe fra skolekorpset på Leknes, og Marte Helene Isdal Dolmen fra Svarholt, har følgende å fortelle til journalisten.

- Det er kjempeartig å spille i korps, og så gleder vi oss også masse til diskoteket i kveld.

- Helt supert

Bøstad skole – og ungdomskorps sto som arrangør for skolekorpssamlingen, og leder Edgar Wolden gliste fra øre til øre.

- Dette er bare helt supert, og alle ser ut til å storkose seg her.

Med mange gode tilbakemeldingene fra fornøyde musikanter, ser Wolden for seg at man viderefører denne type samlinger, og det kanskje et par ganger i året.

- Slike samlinger med musikalsk og sosial miks er nok veien å gå, og det er med på å framsnakke korps.

Helgeseminaret ble avsluttet med konsert på Bøstad skole.

Kommentarer til denne saken