Gå til sidens hovedinnhold

I helga blir det rusfritt på BAR ASFALT

Vil gi ungdommene et rusfritt alternativ:

Artikkelen er over 4 år gammel

I helga blir det både dans, konsert og kino når Lofoten Kulturhus og Svolvær filmteater inviterer til BAR ASFALT.

Atle Jensen og Eva-Mette Lundahl har lenge hatt et ønske om invitere ungdom til en rusfri helg spekket med kulturelle arrangementer.

1. maihelga skjer det endelig, og de skilter med både dans, konsert og kino i løpet av tre dager.

Tett program

– Fredag 28. april er det dansens dag, og i den anledning skal Thomas Voll vise sin sterke danseforestilling for russen. Temaet er overgrep, og er det noe som skaper overskrifter i russetiden, er det nettopp det, sier markedsansvarlig ved Lofoten Kulturhus, Atle Jensen.

Etter forestilling for russen, blir det også feiring av dansens dag på torget i Svolvær, hvor rundt 200 elever fra Svolvær skole kommer og skal framføre en koreografi av Voll.

Lørdag er det konsert med Hanne Kolstø Duo, og Aorta Dansekompani, hvor Voll har koreografert to danser spesielt til denne forestillingen.

Søndag er det kinomaraton i Svolvær filmteater hvor fire filmer til redusert pris skal snurres; «Bamse og heksens datter», «Guardians of the Galaxy vol. 2», «Fast & Furious 8» og «Get out».

Et rusfritt alternativ

Bakgrunnen for BAR ASFALT er at de ønsker at ungdom skal få et rusfritt alternativ i en tid som kanskje ofte forbindes med alkohol.

– Det er altfor lite møteplasser for ungdom i Vågan i utgangspunktet. Dessuten er 1. maihelgen noe som ofte forbindes med alkohol, og da ville vi lage et alternativ. Vi har ikke gjort noe lignende før, men der jeg kommer fra har det vært vanlig med rusfrie alternativer denne helgen, sier Lundahl, som er leder i Lofoten Kulturhus.

Både hun og Jensen omtaler programmet som spennende, og gleder seg til å se både Thomas Voll og Hanne Kolstø i aksjon.

Vil nå ungdommen

Jensen forteller videre at de har fått flere henvendelser rundt danseforestillingen til russen.

– Det er folk utover russen som har vist interesse og derfor går vi dem i møte og arrangerer en åpen forestilling fredag kveld, sier han.

Nå håper de at Lundahl og Jensen at de rusfrie arrangementene blir tatt godt imot.

– Det er alltid litt vanskelig å si med ungdom. De bestemmer seg som regel i siste sekund, ler Lundahl, og legger til;

– Men det blir både dans, konsert og kino. Programmet er bredt, og folk er interessert i forskjellige ting. Vi håper at så mange som mulig kommer.

Helga har fått navnet BAR ASFALT fordi våren for alvor har kommet. I tillegg har de lagt arrangementene under en paraply i håp om at dette er noe de kan videreføre neste år.

– Vi håper vi lykkes og at det blir tatt godt imot. Planen er uansett å fortsette med samme konsept til neste år, sier Jensen.

Kommentarer til denne saken