Gå til sidens hovedinnhold

Kari Bremnes og Senjahopen klare for ÅrsteinØya

Artikkelen er over 3 år gammel

I sommer ble den aller første utgaven av musikkfestivalen "ÅrsteinØya" arrangert. Suksessen gjentas nå til sommeren og allerede er to artister klare.

Den aller første "ÅrsteinØya" ble arrangert på nettopp Årstein i Austre Vågan i sommer. Blant artistene var Lars Bremnes, Dylan på Nordnorsk, TooRaLoo og Lisa Skoglund i den to dager lange festivalen som trakk rundt 500 publikummere totalt.

Les også: Årsteinøya ble en suksess - Jeg blir så distrahert av dette samspillet i naturen!

Gode tilbakemeldinger

Nå er det klart at arrangørene tar sats på ÅrsteinØya 2018 til sommeren i helga 13.-14. juli.

- Det blir absolutt en ny utgave! Ser man på historien til ulike typer festivaler er det ikke selvsagt at man skal gå i gang på nytt, men det har gått såpass bra. Tilbakemeldingene er så positive, spørsmålene og ønskene så mange at det var vanskelig å ikke si ja til dette, sier Knut Ivar Aarstein i arrangørstaben bak festivalen som sikter mot sin andre utgave.

Bildeserie

Se bildene fra Årsteinøya 2017

- Må trekke flere folk

- Blir festivalen i samme format som i år?

- Det er forferdelig dyrt å arrangere festival og det tror jeg publikum skjønner, derfor må vi nok trekke enda flere publikummere. For å gjøre det vil vi forsøke å satse på kanskje litt større artister, sier Aarstein og understreker samtidig at man ikke tar mål av seg å bli noen stor festival.

- Det er en balansegang, sier han og mener et mål er å forene sjarmen med bygdefestivalen og god kvalitet.

- Gikk festivalen rundt økonomisk i år?

- Faktisk så gjorde vi det! De fleste vet at man blir ikke rik av å drive festival. Poenget for meg med å si ja til et nytt år er å være med på å skape noe i et område av Lofoten som har vært preget av fraflytting. Vi ønsker å skape stolthet og identitet og vi vil vise at ting kan skje, sier Aarstein som har både røtter og hytte i bygda.

To artister klare

Han erfarer at turisttrafikken har økt betydelig de siste årene.

- Jeg er helt sikker på at trafikken er 20-doblet de siste par-tre årene. Det viktigste er nok de stadig tilbakevendende besøkene fra dronning Sonja, men også ÅrsteinØya er åpenbart noe masse folk fikk med seg i år. Det er også noe eksotisk med en festival her, det er ikke som midt på Sortland eller midt i Svolvær selv om også det er fine steder. Dette her er helt spesielt, sier Aarstein som oppfordrer alle som vil være frivillige til å ta kontakt.

- Har dere allerede noen artister klare?

- Senjahopen og Kari Bremnes, kan Aarstein røpe.

Han er svært glad for å få Kari Bremnes til ÅrsteinØya til sommeren.

- Hun er en helt fantastisk artist. Det som er litt spesielt er at hun har så utrolig bred appell. Både for de som går på klubb i storbyene og også et bredt voksent publikum i Nord-Norge.

Dermed overtar Kari Bremnes stafettpinnen etter broren Lars som stod på plakaten i år. Senjahopen har med sin nordnorske viserock etter hvert også skapt seg et solid rykte som liveband. Nå kommer altså de til Årstein i sommer og festivalen tror det også skal slå an.

- Vi vet at det er mange som blir glade for å få den beskjeden, sier Knut-Ivar Aarstein.

Kommentarer til denne saken