Nå er Arne Benoni klar med sin første plate på dialekt og to konserter i Lofoten: - Det er bestandig artig å spille hjemme!

Tilbake: Arne Benoni har spilt flere ganger i Lofoten. I februar kommer han tilbake, med nytt album i bagasjen. Her fra en tidligere konsert på Leknes.

Tilbake: Arne Benoni har spilt flere ganger i Lofoten. I februar kommer han tilbake, med nytt album i bagasjen. Her fra en tidligere konsert på Leknes. Foto:

Countryartist Arne Benoni fra Napp er klar med helt nytt album, for første gang på lofotdialekt. I februar kommer han også hjem til Lofoten for å holde to konserter.

DEL

Arne Benoni har lang fartstid som erfaren og populær countryartist. Han har hatt hitlåter i USA og flere andre land, spilt på legendariske Grand Ole Opry, turnert i Europa og opptrådt med flere store countrystjerner.

Nå er artisten som opprinnelig er fra Napp klar med nytt album. På "Døra på gløtt" synger han for første gang på lofotdialekt.

Vil ha låter på norsk

"Døra på gløtt" er ute på CD, men skal også slippes digitalt på ulike strømmetjenester.

- De fleste spillejobbene mine nå er i Norge, og jeg merker godt at folk er interessert i å høre tekster på morsmålet. Når vi har testet ut de nye låtene på konserter, er det da også dem vi har fått mest applaus for, sier Benoni.

- Hvordan kom det nye albumet til?

- Det er en stadig pågående prosess. Man tenker litt over hvor man er i livet og da kom jeg til at nå som jeg spiller for det meste i Norge, så tenker jeg "hvorfor ikke synge på norsk?". Det har ikke kommet over natta, men mange ønsker seg noe på norsk, sier han videre.

Det er ikke første gang Benoni synger på norsk, men det er første gang han gir ut et helt album med nordnorske tekster.

- Jeg har skrevet en del av låtene selv, i tillegg har jeg fått hjelp av Kari Iveland og Bjørn Tore Brøske.

Arne Benoni går under navnet "Lofotsheriffen". Han har også bodd i Hopen i Vågan etter å ha trådt sine første barnesko på Napp. De siste 35 årene har han holdt til på Østlandet, men dialekten fra Lofoten har han beholdt.

- Tittelen “Døra på gløtt” hentyder på å være i en endringsfase, samtidig som en beholder noe av det en har med seg fra før. Tekstene handler mye om mellommenneskelige forhold og hverdagslige temaer som folk kan kjenne seg igjen i.

Tilbake til Lofoten

Den nye plata har i følge plateselskapet et mer akustisk lydbilde enn tidligere. På plata medvirker Maurits Opsahl på trommer og lofotværing Tor Arne Hansen på bass. Det er også gjort musikalske pålegg i Nashville.

24. januar legger Benoni og trioen ut på en turne rundt i landet. Da loves det også gjenhør med gamle og kjente sanger, i tillegg til de nye låtene. "Lofotsheriffen" har gitt ut rundt 20 album, flere av disse er spilt inn i Nashville.

Arne Benoni kommer også til Lofoten på turneen. 21. februar spiller han i Meieriet kultursenter på Leknes og dagen etter i Lofoten kulturhus i Svolvær.

I Svolvær blir også Stein Rasmussen med som gjest på scenen.

- Vi er gamle skolekamerater, vi begynte å spille til dans som guttunger. Vi måtte ha tillatelse hjemmefra for å spille på fest, forteller Arne Benoni som gleder seg til å spille i Lofoten.

- Det er bestandig artig å komme hjem til Lofoten for å spille!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags