50 malerier fra avdød vågankunstner skal auksjoneres

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav Johannessen fra Austnesfjorden døde i fjor, og etterlater seg 50 større og mindre kunstverker som nå skal auksjoneres.

DEL

Olav Arne Johannessen døde 29. september i fjor i en alder av nesten 93 år, og er gravlagt etter eget ønske på Kvalvik kirkegård i Austnesfjorden, der også hans far ligger gravlagt, forteller verge Roy Arvid Dahl til Lofotposten.

Olav var del av en stor barneflokk i Austnesfjorden, og hadde hele ni søsken. To av hans søstre er fortsatt i live, og bor i henholdsvis Bergen og Mo i Rana.

– Selv hadde Olav Johannessen ingen barn, og arven etter han skal derfor deles på hans søsken og deres etterkommere. Men det fordrer at en stor kunstsamling på rundt 50 malerier som kunstneren har malt og beholdt i eget eie, først skal selges, sier Dahl.

Maleriutstillingen er nå å finne i Arkaden i Svolvær, da i lokalene til tidligere Møre Design, og de vil bli solgt på en auksjon om kort tid. Nøyaktig når det kan skje er ennå litt usikkert.

– Maleriene er utstilt og kan ses fra korridoren i Arkaden, da lokalet ikke er åpent med visning. Men bildene vises godt slik at de som er interessert i å ta dem nærmere i øyesyn, har anledning til det før en eventuell auksjon, sier Dahl.

Boet etter Olav Johannessen er til offentlig skifte, og bostyrer er advokat Stig Mortensen.

Dahl sier at huset som vågankunstneren eide i Båtsfjord i Finnmark, der han bodde i mange år, er solgt.

Olav Johannessen var en ivrig fotograf, og leverte i mange år bilder og stoff til lokalavisen Finnmarken i Vadsø, men også til Lofotposten, da om ting som skjedde i Båtsfjord og langs Finnmarkskysten. Hans fotosamling ble før hans død donert og solgt til aktuelle mottakere.

Eiendommen hans i Osan i Svolvær der han bodde de siste årene, etter at han flyttet hjem til Vågan og bodde først noen år i Austnesfjorden, har kommunen kjøpt fra bostyret. Kommunen vil beholde tomten, men ha brannøvelse på den gamle bygningen, som ligger midt i et industriområde i Osan i dag.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags