Thom Pettersen hedres med stor konsert: - Han var en markant skikkelse og en veldig artig mann.

Hedres: Thom Pettersen var en markant skikkelse i Svolvær og nå skal politikerne og musikeren hedres med en minnekonsert på Anker Brygge fredag. Musikere og bandkolleger i Vågan skal bidra på scenen.

Hedres: Thom Pettersen var en markant skikkelse i Svolvær og nå skal politikerne og musikeren hedres med en minnekonsert på Anker Brygge fredag. Musikere og bandkolleger i Vågan skal bidra på scenen. Foto:

Trond Nyrud samler musikkmiljøet i Svolvær til minnekonsert for å hedre sin gode venn Thom Pettersen.

DEL

Pettersen var en kjent og markant skikkelse i Vågan og døde i mars i år. Han var både lokalpolitiker og musiker med mange jern i ilden.

Nå er det klart at det blir minnekonsert på Anker Brygge fredag kveld. Det var Våganavisa som omtalte minnekonserten først.

Trond Nyrud står i spissen for arrangementet. Nyrud er selv erfaren og profilert musiker fra Svolvær og var god venn av Thom Pettersen.

- Samvittigheten min sier meg at dette er noe jeg skal dra i gang, forteller Trond Nyrud som blant annet spilte sammen med Pettersen i Boyzen.

Savnet av kameraten og bandmedlemmet er stort.

- For min del har sorgen rundt ham bleknet, men savnet er enda der. Han er savnet av alle oss musikere, han var en markant skikkelse og en veldig artig mann. Han var kjent på mange måter i byen.

Nyrud ønsker å samle musikermiljøet i byen til en hyllest.

- Thom var min beste venn og jeg føler veldig sterkt rundt denne konserten. Nå samler vi troppene i musikermiljøet her i Vågan, sier han videre.

Thom Pettersens band Boyzen spiller under fredagens konsert. Det gjør også Norges Bluesband. I tillegg spiller Sir William med William Hakvaag. Flere musikere kan også komme til.

- Jeg prøver å få med andre musikere også som likte Thom og som Thom betydde mye for. Han var veldig inkluderende og tok folk til seg, sier Nyrud.

Anker Brygge melder på Facebook at de håper flest mulig vil ta turen.

- Vi håper så mange som mulig, både musikere og publikum, vil komme for å ta del i konserten og minnes Thom.

Thom Pettersen ble 61 år gammel.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags