Ola Bremnes spiller hjemme i Svolvær: – Jeg har alltid med et par sanger av pappa på repertoaret

Salong midt i mars: Ola Bremnes kommer hjem til Svolvær for å opptre på "Salong midt i mars" sammen med Elise Westerlund, Linda Lillevik, Terje Brun og koret Våghals.

Salong midt i mars: Ola Bremnes kommer hjem til Svolvær for å opptre på "Salong midt i mars" sammen med Elise Westerlund, Linda Lillevik, Terje Brun og koret Våghals. Foto:

Onsdag blir det «Salong midt i Mars» på Lofoten Kulturhus med blant annet Ola Bremnes. Han skal blant annet framføre sanger fra sin nylig avdøde far Ole H. Bremnes.

DEL

I morgen kveld, onsdag, arrangeres det på nytt en «Salong midt i mars» i Lofoten kulturhus. Ola Bremnes, Terje Brun, Elise Westerlund, Linda Lillevik og sangkoret Våghals skal by på både humor og alvor.

Nye og gamle låter

Ola Bremnes lover at han skal by på et variert utvalg sanger når han står på scenen i kulturhuset.

Blant annet blir det et par låter fra prosjektet «Fly med», der det både ble bok og plate rundt sagnet om skarvene fra ut-røst sammen med Linda Lillevik og Dagfinn Bakke.

I fjor høst ga Bremnes også ut en nye plate med tekster av Petter Dass.

– Der er det en slått som Ragnhild Furebotten har lagd og den skal Elise Westerlund spille fiolin på. Det er utrolig artig at hun skal være med nå på onsdag. Faren Roy spilte jeg med i band på 70-tallet og vi var rundt omkring på alle «tjyvhållan» i Lofoten og spilte, han var en musiker man virkelig måtte strekke seg etter fordi han var kjempegod! Så det er utrolig artig å få spille med dattera, sier Ola Bremnes.

Det blir også flere sanger fra karrieren hans.

– Blant annet en helt ny sang som jeg håper å få med på den neste plata. Det er en helt fantastisk historie rundt den som jeg vil fortelle på salongen.

Bremnes deltok også på fjorårets «Salong midt i mars». Den alle første salongen ble arrangert høsten 2014.

Les også: Ola Bremnes gir gammel låt nytt liv

Viser av sin far

Ikke minst skal Bremnes også framføre viser av sin nylig avdøde far Ole H. Bremnes. Den mangeårige dikteren, kulturpersonligheten og rektoren ble 87 år gammel og gikk bort fredag

– Jeg skal synge viser av pappa. Det er et par veldig fine ting, en av dem er veldig godt kjent og en som ikke er så godt kjent.

– Hvordan blir det å opptre med det nå rett etter at han har gått bort?

– Det er veldig spesielt! Jeg tror jeg skal greie det, men jeg må øve litt på det. Jeg har alltid en sang eller to eller tre på repertoaret når jeg har konserter. Det er en fin måte å sørge for at tekstene han har skrevet lever videre, jeg synes alltid det er storveis å ha det med.

Et eksempel på det er «Blå fuggel».

– Jeg ser jo at tekstene betyr noe for folk og berører dem. Til og med i Murmansk da jeg spilte sangen «Blå fuggel» som handler om en russerfange han møtte. Jeg har aldri fått en sånn reaksjon på en sang!

– Du vurderte aldri å ikke spille nå på onsdag rett etter at han gikk bort?

– Man vet aldri hva som skjer i en konsertsituasjon, om det bare kommer strømmende på. Men jeg synes dette er en fin måte å ta pappa med videre på og det han jobbet med videre. Vi fikk tatt et fint farvel nå på fredag og jeg tror han ville villet det selv.

Konserten onsdag er likevel ingen minnekonsert understreker Ola Bremnes.

Han gleder seg også stort til å opptre i hjembyen Svolvær.

– Linda Lillevik har regien og hun har lagd mellomtekster som pleier å være aldeles glitrende!

Les også: Ole H. Bremnes er død

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags