Kulturprisvinner Gunnlaug: – Jeg har gruet meg til i dag, men nå føles det veldig godt

GLAD: Gunnlaug Bjørgo Larsen var stolt og glad etter å ha mottatt kulturprisen.

GLAD: Gunnlaug Bjørgo Larsen var stolt og glad etter å ha mottatt kulturprisen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En rørt og glad Gunnlaug Bjørgo Larsen fikk søndag overrakt det synlige beviset på at hun er årets kulturprisvinner i Vestvågøy. I sin tale la hun vekt på viktigheten av å bidra i et lokalsamfunn.

DEL

Tidligere i høst vedtok formannskapet i Vestvågøy at kulturprisen 2018 skulle gå til Gunnlaug Bjørgo Larsen fra Leknes. Vanligvis deles kulturprisen ut under Matfestivalen i Lofoten, men da prisvinneren var bortreist ble dette utsatt.

Søndag ble det arrangert en festkonsert i Fryseriet på Meieriet kultursenter, og der ble kulturprisen delt ut.

– Jeg har gruet meg til denne dagen, men nå føles det veldig godt. Jeg er veldig spent, sier kulturprisvinneren like før utdelingen.

Deltatt på mange vis

Det var ordfører Remi Solberg som sto for utdelingen.

– Gunnlaug Bjørgo Larsen har deltatt på brei basis i det lokale folket-/kultur og historielivet i Vestvågøy siden hun kom hit fra Vestlandet i 1964. Hun har et glødende engasjement som støttekontakt og hjelp til trengende, samt i natteravntjeneste og som politiker. Hun har også deltatt aktivt i Vestvågøy Røde Kors, også som leder, og i Vestvågøy Husflidslag. Men det er på det lokalhistoriske plan hun i særlig grad har gjort en innsats. Dette som styremedlem i Vestvågøy Museum og i Vestvågøy Historielag, og som pådriver og administrator for Skaftnesdagen siden oppstarten i 1992, het det i begrunnelsen.

Prisen består av 10.000 kroner og et diplom.

– Viktig å bidra

I sin takketale takket hun alle som hadde bidratt til at hun kunne være så aktivt.

– Helt fra jeg kom hit ble jeg kjent med folk som var engasjert i kultur og håndverk. Lorentz og Bertha Lindgaard, svigermor, Svein Kongsjord, Ernst Zakariassen og Maja i Borgfjorden var kulturpersonligheter på vær sine felt som ga meg inspirasjon. Det ballet etter hvert på seg, og det ble kanskje i meste laget. Hans-Michal har vært en utrolig støttespiller, og uten han hadde det ikke gått. Jeg er også utrolig takknemlig for å bo i en kommune som er så raus at de gir meg kulturprisen, sa en tydelig rørt kulturprisvinner i talen.

– Jeg meg føler meg nesten som om jeg har står å takker for en Oscar-pris, la hun til med et smil.

I talen la hun stor vekt på hvor viktig det er å bidra i lokalsamfunnet.

– Lokalsamfunnet skal være en arena der du skal bidra med ditt, ikke bare syte å klage, slo hun fast, og fikk applaus fra de frammøtte.

Kulturprisutdelingen ble holdt i forbindelse med konsertserien Lofotconcertino der lokale musikere bidrar. Søndag var det Elena Zemskova, Lilia Mirza, Rune Larsen, Karoline Jørgensen, Cosmin Harzan, og Karolina Baryga som sto for musikken. De er alle lærere ved kulturskolen i kommunen.

Etter konserten vanket det kaffe og kaker på de rundt 100 frammøtte.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags