Gå til sidens hovedinnhold

Musikkgiganten Universal fant Kajander, klart for ny singel og musikkvideo

Artikkelen er over 5 år gammel

Bendik Kajander trives godt som artist. Nå skal plateselskap-giganten Universal gi ut ny singel og lage musikkvideo.

I november kommer den nye singelen «Når e du kla?r» fra «Kajander» som fikk en solid start med singelen «E du den du vil vær?» i april.

Storselskap gir ut singel

Siden da har det gått oppover for artisten fra Ørsnes. Nå skal han jobbe med Universal som oppgir å være verdens største plateselskap. Universal har artister fra Justin Bieber til U2 og Astrid S i stallen.

– Mellom konsertene i sommer har jeg jobbet med min neste singel. Jeg og Benjamin Giørtz, som er min fetter og produsent, visste veldig tidlig at vi var inne på noe bra. Jeg ville lage en good-feel låt som fenger, men som samtidig har et viktig budskap sier Bendik.

Singelen var på vei ut, men de planene ble endret da Universal meldte sin interesse.

– Jeg var i ferd med å forberede slipp av den neste singelen med teamet mitt, men det ble avblåst i siste liten. Plateselskapet Universal Norway ringte å sa at de likte låta og prosjektet veldig godt, og hadde lyst til å være med framover, sier han.

Les også: Knallbra konsertdebut på Ballstaddagan

– Større publikum

Etter at man raskt ble enige med Universal skal de nå gi ut den nye låten.

– Jeg ser på samarbeidet som en stor mulighet til å få låten ut til et større publikum! Jeg gleder meg veldig til det som skal skje framover, sier han.

– De er også Norges største plateselskap med mange kontakter og vet hvordan de skal få den fram, sier en svært glad Bendik til Lofotposten etter å ha fått alt på plass helt nylig.

Det skal nå også spilles inn en musikkvideo til den kommende singelen som en del av samarbeidet. Det arbeidet starter om kort tid med et stort team.

– Jeg har ikke peiling på hva den skal handle om. Jeg tar gjerne imot innspill hvis det er noen crazy ideer der ute, sier han og oppfordrer til å komme med innspill på Facebook.

– Hvordan vil du beskrive låta du skal slippe?

– Det er en frisk og fengende låt som også har et viktig budskap spør du meg.

– Har den det samme soundet som den forrige låten?

– Den er litt annerledes, men den følger opp den sounden og bygger videre på den.

Les også: Har Kajander laget årets sommerhit? Debutsingelen hylles av P3-sjef

Travel sommer

Sommeren har også gått med til flere konserter for Bendik Kajander og bandet.

– Det ble en travel sommer med mange nye opplevelser og masse spilling, sier Kajander som gleder seg over mye positiv oppmerksomhet rundt musikken han lager.

– Det er veldig artig at det går så bra, og at man får så mye positive tilbakemeldinger på det man gjør, sier Bendik Kajander som legger ut på turné og flere konserter etter jul.

Les også: – Viktig å lage en tydelig låt

Store nyheter, trafikkulykker og stengte veier - last ned nyhetsappen fra Lofotposten og få varsel på mobilen når noe skjer:

Pushvarsel Lofotposten for iphone/ipad

Pushvarsel Lofotposten for android

Kommentarer til denne saken