Organist stakk av med kulturprisen 2019

KULTURPRISEN 2019: Organist Andrey Pirozhkov er tildelt Vestvågøy kommunes kulturpris 2019.

KULTURPRISEN 2019: Organist Andrey Pirozhkov er tildelt Vestvågøy kommunes kulturpris 2019. Foto:

Andrey Pirozhkov er tildelt Vestvågøy kommunes kulturpris for 2019.

DEL

Andrey Pirozhkov er tildelt Vestvågøy kommunes kulturpris 2019. Det opplyser kommunen i en pressmelding.

Pirozhkov har i mange år vært ansatt som organist i Buksnes og Hol, og har vært bosatt på Vestvågøy siden begynnelsen av 90-tallet.

I tillegg til jobben som organist, har Pirozhkov hatt deltidsstilling som pianolærer i Vestvågøy musikkskole/kulturskole. I tillegg driver han både med utøvende konsertvirksomhet og komposisjon, samt innspillinger av musikken.

- Pirozhkov har en unik evne til å tilpasse seg og tilegne seg musikalske og menneskelige uttrykk. Han klarer å finne en fin balanse mellom sin russiske, klassiske musikkutdanning, og samtidig ta vare på de norske tradisjonene. Gjennom lærerstillingen i kulturskolen har han klart å motivere elever til høyere nivåer på piano, som deretter har ført dem videre til konservatorieutdanning. Vi har hatt elever som har foretrukket et tilbud med Andrey i stedet for å begynne på musikklinje på videregående skole, heter det i pressemeldingen.

Videre roses Pirozhkov for hans samarbeidsvilje og musikalske kvalitet.

- Andrey Pirozhkov sier aldri nei til å samarbeide med andre, gjerne med å traktere instrumenter av ulik kvalitet. Hans lange virke som akkompagnatør for profesjonelle og amatører, og på utallige korkonserter, kan ikke påpekes nok. Som pianist er han på et svært høyt nivå, og han er en meget allsidig musiker.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags