Svensk kunster med utstilling i Lofoten: – Sauer er som skapte for å males

SAU: Annika Mikkonen med to av de 70 maleriene med sauer som hun stiller ut på Ballstadlandet

SAU: Annika Mikkonen med to av de 70 maleriene med sauer som hun stiller ut på Ballstadlandet Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunstner Annika Mikkonen fra Småland i Sverige har med seg over 70 bilder til salgsutstillingen på Ballstad. Felles for alle bildene er at motivet er sau.

DEL

Det er Geirr Meisingseth som har salgsutstillingen Lofoten Summer Exhibiton på Sareptas Hus på Ballstadlandet som har invitert den svenske akvarellmaleren til Ballstad.

Annika Mikkonen er en anerkjent kunster som har hatt utstillinger i Sverige, Danmark og Island. Utstillingen på Ballstad er den første i Norge.

Hun forteller at hun har med seg rundt 70 akvareller til Ballstad, og motivet er sau.

Les også: Bruker plastsøppel for klodens skyld

– Jeg maler også andre motiver, men til Ballstad har jeg kun med malerier av sau. Jeg mener sauer er som skapte for å males. Det er herlige individer, og målet er å beskrive hver enkelt sau. Jeg bruker ganske lang tid på å studere sauen før jeg maler. Jeg bruker varme jordfarger, forteller kunstneren.

Geirr Meisingseth mener Mikkonens sauemalerier passer prefekt i Lofoten.

-Det er så herlige akvareller, og det er mye sau i Lofoten. I tillegg holder Lofoten Wool til i samme hus. Utstillingen åpner lørdag og henger fram til i midten av september. Jeg håper mange tar turen til åpningen på lørdag, sier Meisingseth.

Han er fornøyd med besøket så langt.

– Vi åpnet i mai og har solgt rundt 35 bilder, og det er vi fornøyd med, sier han.


Artikkeltags