Cathinka og Carissa skaper glasskunst som skal stilles ut i Canada

Carissa Baktay (32) fra Calgary og Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019.

Carissa Baktay (32) fra Calgary og Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Foto:

Glasskunstner Cathinka Mæhlum i Kabelvåg og gjestekunstner Carissa Baktay fra Calgary skal sammen stille ut egen glasskunst i Canada i mars og april.

DEL

Denne uken slipes de siste glassgjenstandene ferdig. Disse pakkes så omstendig ned slik at de skal tåle den lange transporten. For deretter å sendes over dammen til storbyen Edmonton i provinsen (delstaten) Alberta i Canada, der de to skal stille ut kunstverkene sine.

Denne utstillingen blir i Alberta Craft Counsil sitt galleri Edmonton Discovery Gallery i storbyen Edmonton.

Gjestekunstner Carissa Baktay (32) fra Calgary emballerer glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinka Mæhlums glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året.

Gjestekunstner Carissa Baktay (32) fra Calgary emballerer glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinka Mæhlums glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året. Foto:


Salgsutstillingen deres åpner 9. mars, og vil bli stående til 20. april i år. Den inneholder både kunstverk som de har jobbet felles med, og i tillegg en hel del egenproduserte ting som stilles ut.

Lumina

Utstillingen deres har fått navnet «LUMINA», som relaterer seg til det tema de har valgt ut, nemlig lamper og belysning i glassblåste produksjoner.

– Vi har mørketid og vinter her i Lofoten, akkurat som hjemme i Canada. Derfor har vi begge benyttet tiden til å produsere kunst som relaterer seg nettopp til mørketid og vinter, nemlig lamper og belysning, sier Carissa Baktay (32).

Hun er fra Calgary i delstaten Alberta i Canada. Men Carissa har de siste årene bodd og virket som kunstner i Portugal. Men i fjor flyttet hun til Island der hun fortsatt bor. Nå drar hun hjem for å stille ut i nabobyen Edmonton nord for Calgary.

Lofoten

Men bosted på Island hindret henne ikke fra å komme til Norge og jobbe sammen med kollega Cathinka Mæhlum i glasshytta i Smedvika i Kabelvåg.

Gjestekunstner Carissa Baktay (32) fra Calgary og innehaver Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinkas glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året.

Gjestekunstner Carissa Baktay (32) fra Calgary og innehaver Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinkas glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året. Foto:


– Jeg liker meg så godt her i Lofoten. Menneskene og naturen her er bare fantastisk. Faktisk veldig lik hjemme i Alberta. Og vinter er jeg vant til, så dette er bare trivelig, sier Carissa.

Hjemover

Hun legger heller ikke skjul på at det blir artig å komme hjem til Alberta, der hun har familien sin. Hun vil være i Alberta helt til salgsutstillingen tas ned 20. april, mens hennes kollega Cathinka Mæhlum (44) vil være sammen med henne den første uken, før Cathinka returnerer til Kabelvåg og det videre arbeidet sitt i glasshytta i Smedvika.

Første gang

Cathinka sier til Lofotposten at dette er første gang hun stiller ut i Canada, og hun er veldig spent, selvsagt.

Heller ikke Carissa har hatt en soloutstilling før i hjemlandet, så dette blir spennende for begge oss to, sier de til Lofotposten.

ACC

The Alberta Craft Counsil er provinsens egen serviceinstitusjon som skal utvikle, promotere og fremme god kunst/kunsthåndverk i Alberta.

Man har to gallerier, lokaliserte i storbyene Edmonton og Calgary. Dette er de to største offentlige galleriene i provinsen, og man avvikler 15 til 20 utstillinger årlig. En av disse i 2019 er altså utstillingen i mars og april til glasskunstnerne Carissa Baktay og Cathinka Mæhlum.

Galleriene inneholder også to permanente salgsutstillinger der mer enn 150 etablerte kunstnere fra hele provinsen vurderes og utvelges til å stille ut sine produkter.

Alberta Craft Counsil deltar også i prosjekter knyttet til utdanning, og holder informative omvisninger og kurs for interesserte.

Medlemskap er åpent for alle som arbeider med kunst/håndverk, og for dem som ønsker å bruke og støtte utviklingen av dette i hele denne store geografiske kanadiske provinsen.

Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen med Carissa Baktay (32) fra Calgary skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinkas glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året.

Cathinka Mæhlum (44) fra Kabelvåg har sammen med Carissa Baktay (32) fra Calgary skapt glasskunst som skal vises fram i Edmonton Discovery Gallery i provinsen Alberta i mars og april 2019. Her fra Cathinkas glasshytte i Smedvika i Kabelvåg der hun har salgsutstilling hele året. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags