Lørdag 27. januar inviterer Ny Musikk Nordland til en stedsspesifikk performancekonsert ute i naturen, nærmere bestemt i svingen ved Storvatnet på fv. 807 mot Nusfjord.

-Finske Meri Nikula kommer til Lofoten og vil torsdag og fredag jobbe på plass for å ferdigstille verket hun skal dele med oss. Verket har fått navnet Talking Nymphs, heter det i en pressemelding fra Ny Musikk Nordland.
 

Talking Nymphs er performance med ekko. En kvinnelig stemme multiplisert i det enorme landskapet som returnerer stemmene. Et abstrakt ritual for å ære det naturlige ekkos skjønnhet. En konsert og en dansebønn.
– Et fasinerende nytt vitenskapsområde som jeg nylig har hørt om er: akustisk arkeologi. En del av studiet er akustikken til hellige steder. Ofte er det et spesielt akustisk fenomen som kan bli funnet, for eksempel et veldig spesielt ekko, knyttet til steder der kunst er skapt og ritualer praktisert. Steder der man kunne finne helleristninger kunne for eksempel vært valgt blant annet på grunn av deres akustiske miljø. Det er sannsynlig at ekkoet ble vurdert å være skapt av ånder eller guder, som kanskje favoriserte akkurat dette stedet, heter det i pressemeldingen.

Arrangørene mener at på veien til Nusfjord er det et vakkert sted med ekstraordinært ekko.

-Har noen prøvd å koble seg til åndeverdenen her, på et tidspunkt i historien, for å få ekkoet til å svare? Kan det være noen ånder som kunne bli snakket med? Ville de likt å synge og danse også?, spørres det i pressemelding.
Lørdag 27. januar kan du få svaret.