Hedrer Dagfinn Bakke med pris: - En kunstner av internasjonalt format

Hedres: Kunstner Dagfinn Bakke hedres med internasjonal pris for sitt virke.

Hedres: Kunstner Dagfinn Bakke hedres med internasjonal pris for sitt virke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er intet mindre enn et kunstakademi i Nederland som hedrer tegneren og kunsteren fra Svolvær.

DEL

I 2008 ble det kunstakademiet "De Klassieke Academie" for figurativ kunst stiftet i Groningen i Nederland.

Siden 2013 blir det årlig delt ut en pris til 2 av studentene som avslutter den fem-årige utdanningen. Dette er en pris for "meget lovende eksamens-kandidater".

I spesielle tilfeller kan også andre figurative kunstnere få tildelt denne internasjonale kunstprisen. Og nå er det klart at kunstner og tegner Dagfinn Bakke får den. Bakke har eget galleri i Svolvær og var i en årrekke avistegner i Lofotposten.

- Dagfinn Bakke har i mange ti-år vært en meget fortjenestefull figurativ kunstner og har åpnet kunstgalleriet sitt for mange ti-tusenener Hurtigrutepassasjerer. Og hans utsmykking av mange Hurtigruteskip, og MS NordNorge spesielt, gjør at det hver dag er synlig for mange både norske og utenlandske turister at Norge har en meget dyktig kunstner i sine rekker, heter det i en pressemelding onsdag.

Kunsten til Bakke er sett av mennesker fra mer enn 100 land og akademiet slår fast at han uten tvil er en kunstner av internasjonalt format.

- Dette har gjort at styret i Selskapet "Prix de Norvège" har bestemt at Dagfinn Bakke fortjener "Pris de Norvège", heter det videre.

Tildelingen skjer lørdag 10. november i Galleri Dagfinn Bakke i Svolvær.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags