Fartøy tatt i arrest: Fikk 850.000 i bot for underrapportering av 101 tonn fangst

Arrest: Et portugisisk fiskerifartøy ble lørdag formiddag tatt i arrest av KV Harstad.

Arrest: Et portugisisk fiskerifartøy ble lørdag formiddag tatt i arrest av KV Harstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag ble et portugisisk fiskefartøy tatt i arrest av KV Harstad ved Lofotodden. Etterforskning viser at skipet hadde overfisket 101 tonn uten å melde det inn.

DEL

I forbindelse med en rutineinspeksjon ved et sjekkpunkt ved Lofotodden ble fartøyet inspisert. Under inspeksjon ble det avdekt ting som måtte etterforskes nærmere.

Båten ble tatt i arrest og ført til Osan i Svolvær hvor politiet gikk om bord for å etterforske mistanke om overfiske i Norsk økonomisk fiskerisone.

– Vi har avhørt de som skal avhøres. Rederiet har fått et inndragningforelegg på 850 000 kroner, mens kapteinen om bord har fått et forelegg på 20 000 kroner for underrapportering av fangst, forteller politistasjonssjef ved Svolvær politistasjon, Ketil Finstad-Steira.

Det dreier seg om store mengder fangst som er underrapportert.

– Det utgjør 101 tonn fangst som er underrapportert. Det er en ganske stor mengde som er overfisket. Det gjelder i all hovedsak underrapportering av torsk, forklarer Finstad-Steira.

Foreleggene ble forkynt for skipper og rederi, som valgte å ikke vedta foreleggene.

– Det er berammet rettssak i straffesaken i september. Da må de møte i Lofoten tingrett, sier politistasjonssjefen, som forklarer at rederiet er uenig i at de har underrapportert fangsten.

– Rederiet mente at de hadde sendt inn fangstmeldinger, mens Kystvakta ikke fant papirer på det. Nå må vi etterforske dette videre, sier han og forteller at båten ikke ble tømt for fisk.

Artikkeltags