Pepsi snuste opp storkveite!

Pepsi fant storkveite i fjæra

Pepsi fant storkveite i fjæra Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Marit Sirnes torsdag var ute på en luftetur med hunden Pepsi begynte hunden plutselig å bjeffe. Det viste seg at den hadde funnet en svær kveite i fjæra.

DEL

Marit Sirnes jobber til daglig som medierådgiver i Lofotposten. Torsdag hadde hun fri, og var på besøk hos foreldrene som bor på Berg i Vestvågøy.

Kveite i fjæra

Ut på formiddagen gikk hun og hunden Pepsi den faste runden i fjæra rundt eiendommen til foreldrene hennes.

– Etter en stund ble Pepsi hengende etter meg. Hun hadde stoppet. Hun bjeffet og knurret på noe. Jeg trodde først at det var en oter eller et dødt dyr. Da jeg kom bortover så jeg til min store forbauselse at det var en svær kveite. Kveita var død, men kunne ikke ha ligget der lenge. Vi hadde gått samme runden noen timer tidligere, og da var den ikke der. Da vi oppdaget kveita var det heller ikke fugler som hadde oppdaget den, forteller Marit som måtte ha hjelp av faren for å kveite opp til gården.

– Da vi kom tilbake satt det noen kråker som ville ha seg et festmåltid, men det ble de snytt for, legger hun til.

54 kilo!

Hun og faren fikk ved litt strev den svære kveita opp til gården.

– Den veide 54 kilo og var 170 centimeter lang. Pappa tar nå vare på fisken. Han og mamma har bodd på gården i 45 år, og de har aldri opplevd noe lignende, sier Marit.

De har ingen forklaring hvorfor kveita lå der.

– Det var ingen synlige skader på ned. Den kan ha blitt syk, eller at det kan være noen fiskere som har mistet den. Men det siste er lite sannsynlig. Det var ingen spor rundt fisken. Det hele er litt merkelig, sier Marit som lurer på om noen har en forklaring på hvorfor kveita havnet der.


Artikkeltags