(Nordlys)

En skigåer ble torsdag kveld hentet ned fra Mjeldskartinden på Kvaløya etter et fall på flere hundre meter, melder Troms politidistrikt.

Ifølge meldingen til politiet har vedkommende falt ned fra den 952 meter høye toppen etter et skavlbrudd. Det ble umiddelbart iverksatt en redningsaksjon. Personen ble hentet ut og flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) opplyser fredag at kvinnen i 20-årene har moderate skader og er stabil. Hun er norsk statsborger.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng, opplyste torsdag kveld at det var totalt to i turfølget. Den andre personen i følget er hentet ned fra fjellet av politihelikopter og er fysisk uskadd.

– Det er forklart at en person falt 200 meter rett ned et stup. Vedkommende er hentet av luftambulansen, sier Kileng til Nordlys.

Da ambulansepersonell kom fram til pasienten pustet hun selv og var ved bevissthet.

Data fra flynettstedet Flightradar24 viser at at politihelikopteret fløy fra sykehuset i Tromsø klokka 20.55. Klokka 21.17 var det tilbake på flyplassen med den andre, uskadde i turfølget.

Ambulanseheliopteret landet noe tidligere, klokka 20.44.

Røde Kors, Norske redningshunder og Norsk Folkehjelp ble kalt ut, men utrykningen ble senere avbrutt.