Kvinnekonferansen 2015

Lokalt bidrag: Ingeborg Tennes fra Svolvær holdt foredrag om internasjonale relasjoner under årets kvinnekonferanse. Hun synes det var stas å komme til hjembyen og fortelle hva hun driver med.

Lokalt bidrag: Ingeborg Tennes fra Svolvær holdt foredrag om internasjonale relasjoner under årets kvinnekonferanse. Hun synes det var stas å komme til hjembyen og fortelle hva hun driver med. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag gikk årets kvinnekonferanse av stabelen på Thon Hotel i Svolvær med både regionalt og lokalt innhold.

DEL

Hvert år arrangerer Svolvær Sanitetsforening, SALT og Svolvær Soroptimistklubb kvinnekonferansen i Lofoten, Luft Under Vingene. Målet med konferansen er å bidra til kontakt og utvikling i regionen.

Årets konferanse var det Petter Schjerven som hadde æren av å åpne. Med sitt humoristiske bidrag om relasjoner var det for første gang en mann som besøkte «Luft under vingene.»

Lokalt bidrag

En av foredragsholderne var Svolværjenta Ingeborg Tennes (25). Til tross for sine unge alder har hun allerede rukket å være på studieutveksling i St. Petersburg og praktikant i den norske ambassaden i Washington D.C. Å komme å holde foredrag i hjembyen er stas for Tennes.

– Å kunne komme tilbake til der man har vokst opp og vise hva man har gjort betyr mye.

Videre forteller hun at når hun ser på seg selv, kunne hun ha hatt stort utbytte av å være med på et slikt type arrangement selv for for eksempel ti år siden. Og for så vidt nå også.

– Her får man inspirasjon og ideer til hva man kan gjøre, samt møtt folk som har gjort forskjellige ting. Hele verden er full av svolværinger som har gjort mye kult.

Tennes har studert statsvitenskap. og bor for tiden i Oslo etter at hun kom hjem fra USA i sommer. I sitt foredrag belyste hun hvorfor internasjonale relasjoner er så viktige. Hun fortalte også om sin reise til både St. Petersburg og til Washington, og hvilke kulturforskjeller og utfordringer hun opplevde da hun var ute i verden.

– Det er veldig viktig å belyse slike tema. En ting er jo på en slik kvinnekonferanse, men jeg tror også det er viktig på en generell basis. Når vi skal møte nye kulturer så er det viktig å møte de med åpenhet for å prøve å skape gode relasjoner, sier Tennes.

Flere foredrag

Hele formiddagen var spekket av forskjellige foredrag i storsalen på Thon. Det hele ble holdt sammen av Kriss Rokkan Iversen, som var dagens konferansier. I tillegg til Schjerven og Tennes entret også Kristin Størmer Steira scenen og fortalte om relasjonene som oppstår i kjølvannet av en tøff skikarriere. Gründerne i North Wine and Spirits fortalte om sin bedriftside og Frostad og Øfsti, to dyktige fortellere, fortalte en gripende historie om menneskehandel. I tillegg til å presentere seg selv på konferansen, bidro også Kvinnene fra havet med et unikt marked hvor de viste fram alt fra glass og smykker, til klær og bakst. Initiativtaker bak Kvinnene fra havet, Siv Johansen, lager glasskunst og var svært fornøyd med markedet.

– Da vi kom opp etter foredraget vårt var det masse folk her allerede, smiler hun.

Etter inspirerende innslag gjennom hele dagen, samt lunsj og marked, ble konferansen avsluttet med middag på Du Verden.

Artikkeltags