Forrige fredag var mange frivillige i sving på ryddedugnad i skiløypa i Kabelvåg. Her ble det kvistet til en ny skiløype, som ikke har vært brukt på flere år. Skistadion i Kabelvåg ble revet i forbindelse med arbeidet med nye Kabelvåg skole, og skiklubben har derfor blitt nødt til å tenke nytt.

– Dette vil bli en permanent løsning. Skistadion blir flyttet inn til der hvor skiskytterblinkene sto tidligere. Det tror vi kan bli en bra løsning, med mange muligheter i forbindelse med både konkurranser og trening. Men inntil arbeidet med skolen er fullført må vi ha en provisorisk løsning, forteller Stig Mortensen i KS Ski Lofoten.

Takker for innsatsen

Løypa som nå skal tas i bruk igjen må utvides i de smaleste områdene grunnet tråkkemaskinen.

– Derfor blir det nødvendig å gjennomføre litt sprengningsarbeid. På grunn av at vi var så mange på dugnad fikk vi gjort mye mer enn planlagt. En særlig takk til jentene fra Lofoten Folkehøgskole, som stilte kvinnesterke opp og gjorde mer enn manns innsats, sier Mortensen.

Allerede fra vinteren skal det tråkkes opp skiløype i det nye området.

– Mest sannsynlig blir vi å arrangere Kabelvågrennet og Lofotrennet med utgangspunkt i Kongsmarka førstkommende vinter, forteller Mortensen.