HENNINGSVÆR: Deltakerne så det ikke likt å bli med ut fembøringen ut i kuling og regnvær lørdag. Fornuftig, mener styreleder Per Kristian Lund.

– I kuling blir det bølger som gjør det ubehagelig å være ute og fiske med fembøring. Vi blir liggende på tvers av bølgene, så det blir mye rulling. Det er fullt mulig å gjøre det, men det er nok ikke særlig trivelig, mener båtentusiasten som sammen med et gjeng årlig kommer over Vestfjorden med det flytende klenodiet «Nordlændingen» for å få en smak av Lofotfisket.

De kommer til Henningsvær torsdag hvor de skal ha base, og om været tillater det, vil mannskapet på 10 dra ut i Henningsværstraumen og fiske fredag. Flere nordlandsbåter har meldt sin ankomst til Henningsvær denne helga. Etter det Lofotposten erfarer skal både «Kjerringøy», «Hildringstimen» og «Frøya» ligge der.

– Hvis det blir godvær, skal vi stille opp på VM. Hvis ikke, er folk hjertelig velkomne til Henningsvær for å hilse på oss, sier Lund som understreker at de er glade i båtprat på kaikanten.