Fembøringen drar ikke på VM-havet i kuling

STASELIG: "Nordlændingen"  fra Bodø ble bygd av Alsli-brødrene i Bindalen og sjøsatt i 1997. Båten har 8 rom og er 47 fot lang. Her er den avbildet i Lofoten vinteren 2017. Båten tilhører et sameie.

STASELIG: "Nordlændingen" fra Bodø ble bygd av Alsli-brødrene i Bindalen og sjøsatt i 1997. Båten har 8 rom og er 47 fot lang. Her er den avbildet i Lofoten vinteren 2017. Båten tilhører et sameie. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordlandsbåten «Nordlændingen» skulle ta med seg VM-deltakere på havet, men da de så værmeldingen, trakk de seg.

DEL

HENNINGSVÆR: Deltakerne så det ikke likt å bli med ut fembøringen ut i kuling og regnvær lørdag. Fornuftig, mener styreleder Per Kristian Lund.

– I kuling blir det bølger som gjør det ubehagelig å være ute og fiske med fembøring. Vi blir liggende på tvers av bølgene, så det blir mye rulling. Det er fullt mulig å gjøre det, men det er nok ikke særlig trivelig, mener båtentusiasten som sammen med et gjeng årlig kommer over Vestfjorden med det flytende klenodiet «Nordlændingen» for å få en smak av Lofotfisket.

De kommer til Henningsvær torsdag hvor de skal ha base, og om været tillater det, vil mannskapet på 10 dra ut i Henningsværstraumen og fiske fredag. Flere nordlandsbåter har meldt sin ankomst til Henningsvær denne helga. Etter det Lofotposten erfarer skal både «Kjerringøy», «Hildringstimen» og «Frøya» ligge der.

– Hvis det blir godvær, skal vi stille opp på VM. Hvis ikke, er folk hjertelig velkomne til Henningsvær for å hilse på oss, sier Lund som understreker at de er glade i båtprat på kaikanten.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken