Etter to år ute av drift og syne for publikum har Vågan kystlag endelig fått restaurert jakten "Anne Bro" slik at det verneverdige fartøyet igjen kan vises fram for publikum.

Johannes Rørtveit i Vågan Kystlag sier at ildsjeler i kystlaget de ukene har gjort den siste finpussen på detaljer om bord i jakten som har ligget ved kai hos det tidligere Skarvikverftet i østre havn i Svolvær.

Dette etter at jakten kom hjem ferdig restaurert med skrog, nytt dekk, ny motor og en rekke andre utskiftninger, som skipsverftet i Blokken i Sortland kommune har utført, og som er finansiert av en lokal innsamlingsaksjon gjennom Lofotposten, samt tilskudd fra flere stiftelser, og ikke minst mange millioner kroner gitt av Riksantikvaren.

– Fra kl. 13.00 lørdag blir det anledning å se og få omvisning på jakten ved flytekaia på torget i Svolvær. Vi må ta smittevernhensyn og regulere hvor mange som får anledning til å komme om bord samtidig, men alle er hjertelig velkomne til å se jakten «Anne Bro» lørdag, sier Rørtveit.