«Ei lampe som gløde i mørket og lose dæ ut og frem; som tar dæ bort og hjemmefra, men også tar dæ hjem»

Selveste Alice, en stor hatt, en kanin, en hvit og en rød dronning, en hattemaker, en larve, flere katter, masse levende lys og fantasifulle installasjoner - Lysvandringen rundt Sørvågvannet på lørdagskveld den 19. september 2020 losa så til de grader folk ut og bort, men også hjem. Ut i været som stadig la på effekter med heftig regn, og sterk vind utover kvelden, bort til Alice sitt Eventyrland og hjem til en verden hvor vi kunne møtes som de mennesker vi er.

Ola Bremnes sin tekst i «Har du fyr» fremhever på en særegen måte hvordan lys påvirker oss mennesker. Trygghet, forundring, fantasi, glede, varme og en følelse av å høre til … I en årstid hvor kveldene blir lengre, og i et år hvor lys og håp ble viktigere enn noen noensinne kunne ha forestilt seg, ble den 4. utgaven av Lysvandringen i Moskenes igjen en suksess. 2 puljer, hver på 200 besøkende, tok seg tid til å ta turen rundt Sørvågvannet, hvor gjengen i Blilyst i Moskenes, en haug av frivillige og barn hadde sørget for en lystig opplevelse i Eventyrlandets ånd. Den 2,5km lange løypa strålte i lyset av over 1000 fakler og lykter, vannet speilet flytende smålykter og folket lyste opp resten. Ren poesi!

Allikevel er det slik at poesi ofte bare blir til dersom rene og harde praktiske saker også er på plass; jord og himmel som spiller på lag. I dette tilfellet betydde det mye arbeid bak skjermene men også støtte i form av penger, batteri og andre godsaker. Lysvandringen kunne aldri ha funnet sted uten våre hovedsponsorer og med dette innlegget ønsker vi å dreie lyktene mot de som har bidratt, og takke våre støttespillere!

Altså, damer og herrer, en stor applaus og takk til Polarkraft, A-media/Lofot-Tidende, Sparebanken 68grader Nord, Lofotstiftelsen, Elkjøp, Reine Rorbuer og alle bidragsytere gjennom Vipps! Stor takk også til all praktisk hjelp fra våre frivillige Lysbærere som satte ut og tente lykter langs løypa, barn fra Sørvågen skole og Moskenes Kulturskole og deres foreldre og foresatte. Uten støttespillere, ingen Lysvandring! Vi er veldig glade for en slik bred innsats, slik at Lysvandringen kan bli en møteplass for folk i alle aldre og med forskjellig bakgrunn.

Du store verden, så artig det er å jobbe med Lysvandringen! Selvfølgelig er vi allerede i gang med årets utgave, selv om det bare er i tankestadiet.

Fjorårets lysvandring skulle hatt flere utenlandske hjelpere, men på grunn av korona-restriksjoner kunne disse dessverre ikke reise til Norge. Men du store verden, vi gir oss ikke! Vi er kreative og skaper verden hjemme i Moskenes! Vi kan ikke reise fritt, men vi kan reise uten begrensinger i fantasien og ta våre reisedrømmer med oss hjem.

Og med dette kan vi avsløre årets tema: Lysvandringen 2021 får tittelen «Du store verden!».

Tittelen kan tolkes på flere måter; det er helt opp til deg!

Kjenner du på lysten til å bli med oss å skape nok et fantastisk arrangement i september, eller kjenner du noen som du tror kan ha lyst å bidra; Bli med!

Stort eller smått – har du en idè om en installasjon du kan lage, eller har du bare lyst å ta med din del av verden inn i løypa? Karneval i Rio, fortaus-cafè i Frankrike, stråskjørt og palmesus, den kinesiske mur, eller kanskje lyslykter som kan settes langs løypa….. her er alt mulig. Alle bidrag er velkomne!

Ta kontakt med Blilyst i Moskenes via vår Facebookside, eller kontakt en av oss direkte. Alle bidrag er hjertelig velkomne, sammen kan vi lage en fantastisk jubileumsutgave av Lysvandringen lørdag 18. september!

Vi håper at akkurat du blir med på høstens vakreste eventyr!