Gå til sidens hovedinnhold

Lager forklaringsvideo til innbyggerne: - Vi så at mange spurte om det samme

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy kommune vil gjøre det lettere for deg og meg å finne fram til svar på sine nettsider.

- Det er ikke alle som synes det er like lett å finne ut hvilke konsekvenser den nye arealplanen kan få for den enkelte eiendom. Men det er egentlig ikke spesielt vanskelig, mener Vestvågøy kommune.

De har nå laget en video hvor næringssjef Sigve Olsen forklarer hvordan man finner arealplan på høring på nett. Her forklarer han hvordan du kan søke opp en eiendom via kommunens hjemmeside, og se på fremtidig disponering ut i fra forslaget til ny arealplan.

- Vi har sett at mange ringer og spør planavdelingen om de samme tingene. De lurer på hvilke konsekvenser arealplanen får for sin eller naboen sin eiendom. Det er naturlig at folk lurer, areal gjelder jo folks eiendom. Derfor vil vi lage en video som viser hvor de finner informasjon om dette på nett, forklarer Rune Andreassen, informasjonssjef i Vestvågøy kommune.

Mulig flere videoer

Andreassen skjønner at det ikke alltid er like lett å finne fram på kommunens nettsider.

- Det er mye info på våre nettsider, og vi kan ikke legge alt på forsiden. Det kan virke vanskelig å finne seg fram. Denne videoen er et forsøk på å gjøre det enkelt, sier han.

Kommunen håper på god respons på videoen.

- Dette er første gang vi gjør det. Vi følger seertallene på Youtube, og dersom det er interesse for det kan vi lage flere slike videoer om andre aktuelle tema. Vi håper også på tilbakemeldinger på videoen, for vi lærer mens vi går, sier Andreassen.

Kommentarer til denne saken